Πώς η online yoga βοηθάει στην αντιμετώπιση του στρες από τον κορωνοϊό; Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις!

Οι Παριζιάνοι στρέφονται στην online γιόγκα προκειμένου να ξεπεράσουν το άγχος των περιορισμών και το στρες της ζωής σε καραντίνα, καθώς η επιδημία του νέου κορωνοϊού εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έδωσε εντολή στους πολίτες της χώρας να μείνουν στα σπίτια τους για να πολεμήσουν την πανδημία. Και τα στούντιο yoga είναι μεταξύ των καταστημάτων που έκλεισαν υποχρεωτικά. «Πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε», σχολίασε η Ναντέζ Λανβίν, η υπεύθυνη του στούντιο Yoga&Co εδώ και 8 χρόνια.

Τα οφέλη για σώμα και πνεύμα αν κάνεις yoga

Η Λανβίν δίδαξε για πρώτη φορά yoga, μέσω του διαδικτύου, αυτή την εβδομάδα, ανταποκρινόμενη στις συνθήκες που δημιουργεί η κρίση. Η yoga θεωρείται ότι προσφέρει καλύτερο ύπνο, χαμηλότερη πίεση και βελτιώνει την ευελιξία.

«Διανύουμε μια περίοδο που προκαλεί άγχος», τόνιζε η Λανβίν, για αυτό «όταν δεν υπάρχει βοήθεια από έξω, μπορούμε να αναλάβουμε εμείς». Και τα οφέλη είναι πολλά καθώς η yoga είναι μια φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική που προέρχεται από την Ινδία.

Και παρότι τα αποτελέσματα από μελέτες ότι βοηθάει συμπληρωματικά στη θεραπεία του καρκίνου, της σχιζοφρένειας, του άσθματος και των καρδιακών ασθενειών, είναι ασαφή, υπάρχουν δείγματα ότι η yoga μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου και να ενισχύσει τον ασθενή στην ψυχολογική διαδικασία επούλωσης!

Τι ΔΕΝ γνωρίζετε για τη yoga;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχολών, πρακτικών και στόχων στον Ινδουισμό, Βουδισμό και τον Ζαϊνισμό μα οι γνωστότερες μορφές της στον δυτικό πολιτισμό είναι η Χάθα γιόγκα και η Ράτζα γιόγκα.

Στη δεκαετία 1980 έγινε δημοφιλής ως σύστημα εναλλακτικής ιατρικής και φυσικής άσκησης στον δυτικό κόσμο μα στις ινδικές παραδόσεις είναι κάτι περισσότερο από φυσική άσκηση, καθώς διαθέτει έναν διαλογιστικό και πνευματικό πυρήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Hot Yoga: Xάστε εύκολα 4 κιλά τον μήνα!

Οι celebrities #μένουνσπίτι. Οι ιδέες που μπορείς να πάρεις για να περάσεις τον χρόνο σου ευχάριστα!

Ξέμεινες από ενέργεια; Οι 9 σούπερ τροφές για τόνωση!

Σχετικά άρθρα