Βοηθούν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Οι ειδικοί εξηγούν!

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας εκτός από τις συνήθεις και γνωστές πρακτικές υγιεινής (πλύσιμο χεριών, μάσκα, αποφυγή συνωστισμένων χώρων), συνέστησε τη χρήση ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει γενικότερα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μα σαφώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ως η γενική «λύση» για την συνολική αντιμετώπιση της επιδημίας, ούτε κανείς να επαναπαυθεί στη χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων αγνοώντας τους κανόνες υγιεινής ή τα συμπτώματα εφόσον αυτά προκύψουν και τη γενικότερη ιατρική αντιμετώπιση και παρακολούθηση.

Μπορούν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού;

Σύμφωνα με δημοσίευση από την Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς περνούν τη λοίμωξη ασυμπτωματικά ή ελαφριά, σε σημαντικό ποσοστό ασθενών ιδίως της τρίτης ηλικίας ή με χρόνια νοσήματα, χρειάζεται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο θάνατος.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ενισχύουν γενικότερα τον οργανισμό όταν ταιριάζουν με τη γενικότερη ιδιοσυγκρασία του ασθενούς ή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις τις ασθένειας. Ο ρόλος της ομοιοπαθητικής μπορεί να είναι υποστηρικτικός και να μειώσει τα συμπτώματα μιας σοβαρής λοίμωξης ενισχύοντας το ανοσοποιητικό, όπως του Η1Ν1.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα… ταιριάζουν σε όλους τους ασθενείς;

Σε κάποιες λοιπόν περιπτώσεις, πιθανώς να είναι χρήσιμα και συμπληρωματικά γιατί θα ταιριάξουν σε κάποιους ασθενείς, μα σε άλλους όχι. Υπάρχει ένα σύνολο ομοιοπαθητικών φαρμάκων που μπορεί να είναι χρήσιμα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πρέπει πάντα να λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ομοιοπαθητικού γιατρού σας.

Εάν νομίζετε ότι έχετε προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή πως έχετε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας ή στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.

Λίγα λόγια για την Ομοιοπαθητική 

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι χρήσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Η «κλασική» την οποία στηρίζει και η ΕΕΟΙ, είναι αυτή η οποία έχει να επιδείξει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αντιμετωπίζει οξείες και χρόνιες νόσους, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα της ανθρώπινης παθολογίας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλλεργία ή κορωνοϊός; Πώς θα καταλάβεις τι έχεις; Όλα τα συμπτώματα!

Βιταμίνη D. Μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού;

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα