3 πεντανόστιμες συνταγές για γλυκό με λιγότερες από 500 θερμίδες!

Όταν ακούμε για «γλυκό με λίγες θερμίδες», συχνά σκεφτόμαστε πως θα είναι άνοστο και άγλυκο. Οφείλουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας, παράλληλα όμως δεν χρειάζεται να προσπαθούμε τόσο πολύ και να καταλήγουμε να στερούμαστε πράγματα που μας αρέσουν. Αν απολαύσουμε τα πράγματα που λαχταράμε με μέτρο, τόττε όλα επιτρέπονται! Εξάλλου μπορείτε να δοκιμάσετε τα αγαπημένα σας γλυκά γλιτώνοντας τις περιττές θερμίδες και τα περιττά λιπαρά.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Μα φυσικά δίνοντας βάση στα υλικά που χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, χάρη στο τριμμένο αμύγδαλο, μπορείτε να αποφύγετε τελείως το αλεύρι. Πάμε λοιπόν να δούμε συνταγές με λίγες θερμίδες και υγιεινά υλικά που υπόσχονται να ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Low – carb κέικ με αχλάδι (για 12 μερίδες)

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-01T122302.292-1024x576.jpg

  • 200 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • κανέλα
  • 1/2 μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • γλυκαντικό (στέβια, ερυθριτόλη ή παρόμοιο)
  • 1 λουβί βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 3 αχλάδια
  • χυμός λεμόνι

Ανακατεύουμε το τριμμένο αμύγδαλο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε σε άλλο μπολ με το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό και τους σπόρους της βανίλιας. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου με το τυρί κρέμα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε και τα αχλάδια. Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα με σούστα και ψήνουμε 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

Ελαφρύ κέικ λεμόνι

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-01T122129.828-1024x576.jpg

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. γιαούρτι 2%
  • 60 μλ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα πρώτα τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε βανίλια, λάδι, γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε αλεύρι, μπέικιν και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180°C για 30 έως 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές!

Vegan φρουτοκέικ 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-04-01T122347.861-1024x576.jpg

  • 2 μήλα μέτρια
  • 4 αχλάδια μέτρια
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 3/4 κούπας λάδι ελαφρύ
  •   1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.σ ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ τρούφα υγείας

Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν… Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει και συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πολτό των φρούτων και τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μπέικιν ανακατεμένο με το αλεύρι.

Λαδώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το μισό από το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, την τρούφα και ελάχιστη κανέλλα ακόμα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε στους 200°C για 35 – 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχεις λιγούρα; Ιδού μια συνταγή για εύκολο κέικ με λίγες θερμίδες

Τι πρέπει να προσέξω ώστε να πετύχω το ζουμερό, σοκολατένιο, υγρό κέικ που θέλω;

Σχετικά άρθρα