Άγχος εξετάσεων. Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;

Η περίοδος των εξετάσεων συνοδεύεται από αρκετή πίεση και άγχος, τόσο για τους εφήβους όσο και για το οικογενειακό περιβάλλον. Η προετοιμασία, το φορτωμένο πρόγραμμα, ο ανταγωνισμός και οι πιθανές προσδοκίες του περιβάλλοντος, καθώς και το ίδιο το σύστημα των εξετάσεων, είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στους μαθητές.

Από την ομάδα «Μαζί για το Παιδί»

Το άγχος μπορεί να είναι μοχλός δημιουργίας, να μας κινητοποιεί για να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις. Όταν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, μας βοηθά να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας, να συνθέσουμε δεδομένα, να πάρουμε μια απόφαση, να δράσουμε.

Οι εξετάσεις είναι η κατάληξη μιας προσπάθειας για να επιτύχουμε έναν στόχο, μια κρίση για την αξία ενός ατόμου (αυτοεικόνα) και μια κρίση για το αν κάποιος ανήκει ή όχι σε μια ομάδα. Οι προαγωγικές για το πανεπιστήμιο μάλιστα, συμπυκνώνουν τα παραπάνω μαζί με την γενικότερη αναγνώριση και κοινωνική καταξίωση, το πέρασμα στην ενήλικη ζωή, την ανεξαρτησία από τους γονείς κ.α.

Για αυτό, το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω Skype με θέματα τα εξής:

«Άγχος εξετάσεων»

Πραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:30 – 18:45. Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και η κατανόηση των επιπτώσεων του άγχους, στους εφήβους και πώς οι ίδιοι μπορούν να διαχειριστούν λειτουργικά τα συναισθήματα αυτής της περιόδου.

Αν θέλετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω της φόρμας πατώντας εδώ ή στην τηλεφωνική γραμμή 11525 μα λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

«Άγχος εξετάσεων και πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν»

Πραγματοποιείται την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00 – 19:15. Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων, η κατανόηση των επιπτώσεων του άγχους και η στήριξη τους στο γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να βοηθήσουν τους εφήβους να διαχειριστούν λειτουργικά τα συναισθήματα αυτής της περιόδου.

Αν θέλετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω της φόρμας πατώντας εδώ ή στην τηλεφωνική γραμμή 11525 αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες, όπως συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών και λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.

Μαζί για το Παιδί
πανελλαδική Γραμμή: 115 25
Αγίου Θωμά 14, Αμπελόκηποι
[email protected]
210 74 82 690
mazigiatopaidi.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Δίνω Πανελλήνιες και έχω πολύ άγχος! Τι να κάνω για να ηρεμήσω;»

«Πώς να διαχειριστώ το ότι δίνω Πανελλήνιες και έχω απίστευτο άγχος λόγω του κορωνοϊού; Έχω… φρικάρει!»

Ετοιμάζεσαι για τις Πανελλήνιες και έχεις άγχος; 9 συμβουλές από μια ψυχολόγο

Σχετικά άρθρα