«Ποιος είμαι;» Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου!

Ο καθένας μπορεί να περιγράψει αυτό που βιώνει διαφορετικά. Αλλά τις περισσότερες φορές, η λέξη που «κρύβεται» και ταιριάζει είναι η ανασφάλεια και το αναπάντητο ερώτημα του «ποιος είμαι τελικά;».

Η ανακάλυψη του εαυτού είναι το πιο απαιτητικό και δύσκολο ταξίδι που οφείλει κανείς να κάνει, ενώ δεν είναι πολλοί εκείνοι που το καταφέρνουν. Ψυχολόγοι, life coaches, ψυχοθεραπευτές και wellness experts «ρίχνονται στη μάχη» όταν εσύ απευθυνθείς σε αυτούς.

Πώς θα βρω τον αληθινό μου εαυτό;

Το θέμα όμως, είναι: Θα ζητήσεις βοήθεια ή θα αφήσεις τον εγωισμό να σε κυριεύσει; Και όταν ψάξεις για τη στήριξη που θες, πόσο πρόθυμος είσαι για αυτά που έρχονται; Γιατί δεν θα είναι όλα σε ένα ροζ… συννεφάκι. Αλλά το πραγματικό, εσωτερικό ταξίδι, εκείνο που θα αποκαλύψει ποιος είσαι πραγματικά, γίνεται όταν αντιμετωπίζεις τις σκιές σου.

Η αληθινή ανάπτυξη, όπως υποστηρίζει και η ραδιοφωνική παραγωγός και ειδικός που ασχολείται με θέματα ευεξίας, Ντέβι Μπράουν, έρχεται όταν επιτρέψεις στον εαυτό σου να νιώσει. Ακόμα και αν αυτό είναι κάτι «σκοτεινό». Ακόμα και αν αυτό είναι κάτι τραυματικό. Δούλεψέ το, άσε το να βγει στην επιφάνεια, μην θάβεις άλλο αυτό που αισθάνεσαι.

Ας σε κυριεύσουν τα συναισθήματά σου και τότε είναι που πρέπει να βρεις τη δύναμη να τα χειριστείς και να μάθεις από αυτά. Γιατί αυτό που νιώθεις δεν είναι τυχαίο. Κάτι συνέβη και προκλήθηκε. Αντιμετώπισε λοιπόν, τις σκιές σου και τότε θα είσαι πολύ κοντά στο ποιος είσαι πραγματικά…

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εαυτός και διάθεση: Τι κάνεις όταν πιέζεσαι στα επαγγελματικά, τα οικογενεικά και τα ερωτικά;

Πώς να αγαπήσω τον εαυτό μου; 4 απλές συμβουλές για να κάνεις την αρχή!

«Αγκάλιασε» τον εαυτό σου! Πώς θα απαλλαγείς από τον πιο συχνό λάθος τρόπο σκέψης;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X