Τα 4+1 λάθη που κάνουμε ΟΛΟΙ στη σχέση μας και δεν το καταλαβαίνουμε…

Κάθε σχέση και ζευγάρι, αντιμετωπίζει δυσκολίες, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν προσωπικές δυσκολίες που βιώνουμε και αυτές συχνά φαίνεται να ευθύνονται ή να δημιουργούν διάφορα προβλήματα μέσα στη σχέση μας.

Γράφει η σύμβουλος ψυχικής υγείας Αγγελική Καβαλλιεράτου
  • Απαιτούμε ο σύντροφος να προσαρμοστεί στα «θέλω» μας

Να έχει το ενδιαφέρον του πάνω μας κατά αποκλειστικότητα και όταν αυτό δε γίνεται, προκύπτουν εντάσεις και προστριβές. Χρειάζεται να έχουμε λοιπόν στο νου μας ότι ο καθένας εκφράζει το ενδιαφέρον του με τον δικό του τρόπο και χρειάζεται να το αποδεχτούμε

  • Δεν επικοινωνούμε

Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε μέσα στη σχέση μας. Έτσι, ο άλλος θα μπορεί να μας καταλάβει αλλά και να μας δώσει καλύτερα αυτό που χρειαζόμαστε.

  • Δεν δείχνουμε το ενδιαφέρον μας

Να μην ξεχνάμε να σκεφτόμαστε και να δείχνουμε ενδιαφέρον στον άλλον. Κάτι πραγματικά που μπορεί να ευχαριστεί τον σύντροφό μας, είναι σημαντικό να το επιδιώκουμε, καθώς έτσι θα δει τις προσπάθειές μας και εκείνος.

  • Ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας

Κάτι πολύ σημαντικό που συνήθως αλλάζει ο καθένας μπαίνοντας σε μία σχέση είναι να παράτα τον εαυτό του και την φροντίδα του. Χρειάζεται να κρατήσουμε σε προτεραιότητα κι άλλες ανάγκες μας για να μπορούμε έπειτα να αφιερώσουμε περισσότερη ενέργεια στη σχέση μας.

  • Δεν δείχνουμε κατανόηση

Δείξτε περισσότερη κατανόηση στο σύντροφό σας. Κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο, προσπαθήστε να ακούσετε τις ανάγκες και τα θέλω του και μην επιβάλλεται μόνο τις δικές σας.

Και αν υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις, τι κάνουμε;

Εάν νιώθετε ότι υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις που κλιμακώνονται και σας είναι δύσκολο να τις διαχειριστείτε, τότε μη διστάσετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό ακόμη και για μια συνάντηση ζεύγους, όπου θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσει ο καθένας την πλευρά του άλλου και να βρεθεί μία κοινή ισορροπία.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχολόγος BSc
ΜSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Μετεκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία και Ψυχολογία Εφήβων
www.aggelikikavallieratou.gr | 6983433267

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί αλλά δεν τα καταφέραμε. Μπορεί να σωθεί η σχέση μας;»

Είστε στα χωρίσματα; Έτσι θα καταφέρεις να σώσεις τη σχέση σου!

Σχετικά άρθρα