Η συνταγή για απολαυστικές καριόκες!

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p>1φλτζ γάλα</p>
<p>1φλτζ βιτάμ λιωμένο</p>
<p>1φλτζ άχνη</p>
<p>2 κουταλιές μέλι</p>
<p>2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ</p>
<p>2 κούπες καρύδια</p>
<p>5 κουταλιές σκόνη κακάο άγλυκη</p>
<p>2 βανίλιες</p>
<p>2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)</p>
<p>500γρ κουβερτούρα</p>
<p> </p>
<p> <strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p>Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.</p>
<p>Το ίδιο κάνουμε και με τα καρύδια.</p>
<p>Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, την άχνη, το μέλι, το κακάο, τις βανίλιες και το κονιάκ.</p>
<p>Πλάθουμε το μίγμα για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.</p>
<p>Φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό μπαστούνι και το τυλίγουμε σφιχτά σε μια λαδόκολλα.</p>
<p>Αφήνουμε το μπαστούνι στο ψυγείο για 3 -4 ώρες για να σφίξει καλά.</p>
<p>Κόβουμε ροδέλες 1 εκατοστού και τις χωρίζουμε στη μέση.</p>
<p>Τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.</p>
<p> </p>
<p>Σημείωση: τα μπισκότα μπορούν να αντικατασταθούν και από μπαγιάτικο κέικ!!!</p>

Σχετικά άρθρα