Έχεις χαλαρά μπράτσα; Να πώς θα χάσεις λίπος με αυτές τις ασκήσεις!

Τα χαλαρά μπράτσα το καλοκαίρι είναι σωστός «πονοκέφαλος» για τις γυναίκες που θέλουν να βγουν στην παραλία και να κάνουν το μπάνιο ή να φορέσουν τα κοντομάνικά τους.

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες λόγω των οποίων δεν είναι τόσο σφιχτά τα μπράτσα σου όσο θα ήθελες. Η πρώτη είναι η ηλικία και η δεύτερη είναι το σωματικό λίπος που υπάρχει. Το λίπος που συγκεντρώνεται στα μπράτσα είναι από τις πιο επίμονες μορφές σωματικού λίπους και αποβάλλεται με δυσκολία.

Τα πλαδαρά μπράτσα αποτελούν μεγάλο αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες, οι οποίες εκ φύσεως αποθηκεύουν μεγάλο μέρος του λίπους στο συγκεκριμένο σημείο. Με αυτές τις ασκήσεις λοιπόν, μπορείς να ξεκινήσεις για να κάνεις την αλλαγή:

Για τους τρικέφαλους

Για αυτή την άσκηση θα χρειαστείς μια καρέκλα η οποία κατά προτίμηση να ακουμπάει στον τοίχο ώστε να είναι σταθερή. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσει έναν πάγκο, ένα τραπέζι ή ένα ψηλό κρεβάτι. Ακούμπα τις παλάμες σας στο έπιπλο, έχοντάς το στην πλάτη σου. Έχε τα χέρια τεντωμένα, σε άνοιγμα όσο και των ώμων. Τα πόδια τεντωμένα μπροστά, κάθετα ως προς τον κορμό. Χαμήλωνε αργά το σώμα καθώς εισπνέεις, λυγίζοντας τους αγκώνες και προσπαθώντας να φτάσεις ως εκείνο το σημείο όπου η γωνία που θα σχηματίζουν το άνω χέρι με τον πήχη να είναι σχεδόν 90μοίρες. Με τη δύναμη των τρικεφάλων φέρε πάλι πάνω τον κορμό, σηκώνοντας τον εαυτό σου πίσω στην αρχική θέση. Επανάλαβε 15 φορές την άσκηση.

Για του δικέφαλους

Θα χρειαστείς ένα μπουκάλι νερό του ενός λίτρου. Καθίστε σε ένα πάγκο ή μια καρέκλα και βάλε το χέρι που κρατάει το μπουκάλι με το νερό στο εσωτερικό του ποδιού με τον αγκώνα να ακουμπάει λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Σφίγγοντας, σύμφωνα με την Ελένη Πετρουλάκη, τον δικέφαλο φέρε το μπουκάλι προς το μέρος σου. Μείνετε για λίγο εκεί και στη συνέχεια επανάφερε αργά αργά το χέρι με το μπουκάλι στην αρχική του θέση μέχρι να τεντώσει πλήρως. Επανάλαβε 3 σετ με 15 επαναλήψεις.

Σαφώς, υπάρχει και το εν λόγω βίντεο το οποίο μπορείς να δεις και να κάνεις τις ασκήσεις που ταιριάζουν σε εσένα:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γυμναστική για γράμμωση στο σπίτι. Εύκολες ασκήσεις για… αρχάριους!

Γυμναστική στο σπίτι. Ένας χρήσιμος οδηγός με απλές ασκήσεις!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X