Αυξήστε τη γονιμότητά σας αυτό το καλοκαίρι εφαρμόζοντας αυτές τις 7 «τεχνικές»!

Ο όρος «γονιμότητα» με τη βιολογική του έννοια δηλώνει την αναπαραγωγική ικανότητα των ανθρώπων, στην οποία η ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προτάσσουν ότι υπάρχει ιδανική ηλικία για την απόκτηση παιδιού. Έτσι, η πιο γόνιμη δεκαετία και για τα δύο φύλα είναι η ηλικία των 20 – 30 ετών.

Γράφει ο ουρολόγος – ανδρολόγος Ιωάννης Μπελημπασάκης

Επειδή όμως, έχουν παρατηρηθεί πολλές επιπλοκές στην απόκτηση παιδιού (να αναφερθούμε στο ότι το 15% των ζευγαριών παγκοσμίως αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), ακολουθούν μερικές συμβουλές από το Athens Urology Centre για την απομάκρυνση του άγχους και πιθανώς να αυξήσετε τη γονιμότητά σας αυτό το καλοκαίρι:

Αποκτήστε περισσότερη βιταμίνη D.

Βγείτε στον ήλιο και απολαύστε αυτήν τη σημαντική βιταμίνη για την υγεία της γονιμότητας. Εάν δεν μπορείτε να βγείτε για περίπου 10-15 λεπτά ηλιοφάνειας κάθε μέρα, ζητήστε από το γιατρό σας να ελέγξει το επίπεδό σας και εάν χρειάζεται βελτίωση.

Είναι απαραίτητο το βιολογικό αντηλιακό.

Αφού αποκτήσετε την καθημερινή σας βιταμίνη D από τον ήλιο, υγιή οργανικά ή χωρίς τοξίνες αντηλιακά μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς εάν βρίσκεστε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να πίνετε άφθονο νερό.

Η αφυδάτωση είναι επικίνδυνη, ειδικά όταν κάνετε αθλήματα ή αλλιώς εφίδρωση στην καλοκαιρινή ζέστη.

Ενισχύστε τη διατροφή.

Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, φάτε βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Σκεφτείτε να αναπτύξετε μερικά από τα δικά σας. Τα φυτοφάρμακα είναι επιβλαβή για τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, οπότε προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τις αγορές των αγροτών και τις βιολογικές πηγές τοπικών προϊόντων αυτό το καλοκαίρι.

Βάλτε τα πόδια σας στην άμμο και ξεκουραστείτε.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Environmental and Public Health, η επαφή με την άμμο και την θάλασσα μας χαλαρώνουν και δρούν αγχολυτικά με βελτίωση των προσπαθειών γονιμοποίησης. Τα διαδεδομένα πιθανά οφέλη αυτού του πρωτοκόλλου περιβαλλοντικής ιατρικής απέδωσαν την περιγραφή ενός «παγκόσμιου πίνακα θεραπείας» και ενός σημαντικού τρόπου βελτίωσης της υγείας. Οι… συνεδρίες χωρίς παπούτσια 30 έως 40 λεπτών καθημερινά μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο.

Ασκηθείτε.

Τι καλύτερη ώρα από το καλοκαίρι για να επωφεληθείτε από τις πολλές πισίνες και παραλίες για κολύμπι . Η δραστηριότητα λειτουργεί ευεργετικά για όλους τους μεγάλους μύες, τις αρθρώσεις και το μυαλό με την ψυχολογική διάθεση. Βγείτε από τις οθόνες. Βγείτε έξω και μακριά από όλες τις επιβλαβείς εκπομπές που δημιουργούνται από οθόνες όλων των τύπων. Wi-Fi, τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, υπολογιστές, μικροκύματα και άλλα. Διαβάστε ένα βιβλίο στην παραλία. Αποσυνδεθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαλαρώστε με μουσική.

Για πολλούς ανθρώπους, μια υπαίθρια συναυλία είναι η τέλεια συνταγή για χαλάρωση με φίλους. Υπάρχουν αμέτρητες εβδομαδιαίες υπαίθριες συναυλίες που είναι ελεύθερες να παρακολουθήσουν. Μερικές παραλίες τις προσφέρουν κάθε βράδυ.

Ιωάννης Μπελημπασάκης
Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Λεωφ. Κηφισίας 99, Αμπελόκηποι
210 6914404
athensurology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κιρσοκήλη. Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει το ζευγάρι για τον «εχθρό» της γονιμότητας…

Αλήθεια ή ψέματα: Οι στάσεις στο σεξ επηρεάζουν τη γονιμότητα;

Σχετικά άρθρα