Γυμναστική το καλοκαίρι; Συμβουλές για να «κάψεις» τις θερμίδες που θες!

Η γυμναστική το καλοκαίρι συχνά αποδεικνύεται ανυπόφορη. Κυρίως γιατί ιδρώνεις και μια απλή άσκηση να κάνεις. Αλλά από την άλλη θες να φας και το κάτι παραπάνω, αλλά να μην παχύνεις κιόλας.

Όμως, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα και οι διακοπές βρίσκονται μια «ανάσα» μακριά, ενώ η ζέστη ήδη έχει ξεκινήσει. Το καλοκαίρι είναι καλή περίοδος για άσκηση, μα όπως είπαμε, η υπερβολική ζέστη και η υγρασία δημιουργούν προβλήματα. Υπάρχουν όμως τρόποι για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας χωρίς να… καείτε!

Επιλέξτε τα κατάλληλα αθλητικά ρούχα

Προτιμήστε άνετα αθλητικά ρούχα, η σύνθεση των οποίων είναι είτε από βαμβάκι, είτε από ειδικά συνθετικά υλικά. Τα ρούχα θα πρέπει να αφήνουν το σώμα να αναπνέει, να απορροφούν τον ιδρώτα και να κρατούν το σώμα σας δροσερό σε όλη τη διάρκεια της άσκησης. Αποφύγετε ρούχα που τραβούν τον ιδρώτα και προτιμήστε αυτά που του επιτρέπουν να εξατμιστεί. Επίσης, είναι συνετό, τα ρούχα αυτά να είναι ανοιχτόχρωμα, αν γυμναστείτε έξω.

Μην το παρακάνετε με την ένταση όταν έχει ζέστη

Κάντε διαλείμματα αν νιώθετε ότι ζαλίζεστε ή και ζεσταίνεστε υπερβολικά και αν η ζαλάδα επιμείνει τότε διακόψτε την προπόνηση. Όταν και όπου μπορείτε, προσπαθήστε να βρίσκεστε σε ίσκιο ενώ είναι ωφέλιμο να αποφύγετε την προπόνηση τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, όταν ο ήλιος «βαράει» ανελέητα, δηλαδή 12.00 με 17.00.

Πιείτε μπόλικο νερό 

Ενυδατώστε συχνά τον οργανισμό σας και προσπαθήστε να πίνετε νερό, ακόμα και αν δεν διψάτε. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, το σώμα χάνει υγρά με την εφίδρωση, τα οποία πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα. Πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό και πίνετε κάθε περίπου 15 με 20 λεπτά. Επίσης, μπορείτε να πίνετε ενεργειακά ποτά που αναπληρώνουν τους ηλεκτρολύτες του σώματός σας και ενυδατώνουν τον οργανισμό κατά την άσκηση. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι καλό είναι, εφόσον γυμνάζεστε, να καταναλώνετε 2 – 3 λίτρα νερό ημερησίως.

Δοκιμάστε και την άσκηση στο σπίτι

Οι εργασίες του σπιτιού, καθάρισμα, πλύσιμο, ξεσκόνισμα κτλ. είναι μια καλή αφορμή για… εποικοδομητική άσκηση, εφόσον δεν προλαβαίνετε να βγείτε έξω ή δεν έχει λίγη δροσιά. Επίσης, μπορείτε να κάντε μια βόλτα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ένα ποδομετρητή ώστε να μετράτε πόσο περπατάτε μέσα στην ημέρα για να βάλετε στόχους και να τους πετύχετε.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γυμναστική για γράμμωση στο σπίτι. Εύκολες ασκήσεις για… αρχάριους!

Γυμναστική στο σπίτι. Ένας χρήσιμος οδηγός με απλές ασκήσεις!

Σχετικά άρθρα