To 2021 είναι γεγονός. Ανακάλυψε 3 μυστικά αυτοεκτίμησης, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά το άλφα και το ωμέγα για την ψυχική μας υγεία είναι το να αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας και να του συμπεριφερόμαστε όπως του αξίζει. Πολλές φορές λόγω των υποχρεώσεων μας δεν βρίσκουμε τον χρόνο για να κάνουμε κάτι για εμάς. Θέστε στις προτεραιότητες σας, μικρές απολαύσεις. Αυτές είναι που θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να ξεφύγει το μυαλό σας. Μπορείτε να σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας κάνει χαρούμενους. Είναι ένα χόμπι; Είναι το να διαβάζεται ένα βιβλίο στο πάρκο; ‘Η ακόμα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αναμμένα κεριά; Μπορεί να είναι παραπάνω από ένα. Ωστόσο πρέπει να βρείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε χαλαροί και όταν το βρείτε, βάλτε το στην ζωή σας και δώστε του τον απαραίτητο χρόνο μέσα στην εβδομάδα. Μπορείτε να το καθιερώσετε, να γίνει μέρος του προγράμματος σας πχ κάθε Τετάρτη βράδυ.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας, αυτός είναι και ο σκοπός μας άλλωστε, να διαφέρουμε ο ένας από τον άλλον και να είμαστε μοναδικά μοναδικοί. Φανταστείτε έναν κόσμο με ανθρώπους, με ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα με εσάς, θα ήταν πολύ βαρετό. Το να είσαι ξεχωριστός είναι η υπερδύναμη σου. Εάν συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, θυμήσου και αναρωτήσου τι είναι αυτό που μπορείς εσύ να κάνεις και εκείνοι δεν μπορούν. Τότε είναι που θα επέλθει η ηρεμία μέσα σου.

Μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τα πράγματα που τους συμβαίνουν πολύ προσωπικά, είτε αυτό είναι δουλειά, σχέση, είτε φίλοι και οικογένεια. Όταν σταματήσουμε να παίρνουμε τα πράγματα τόσο σοβαρά, τότε είναι που θα χαλαρώσουμε, που θα φύγει το άγχος, θα ηρεμήσει η ψυχή και θα δώσουμε στον εαυτό μας περισσότερα χρόνια ζωής. Την επόμενη φορά αναρωτηθείτε, «αυτό που μόλις συνέβη όντως είναι πρόβλημα, ωστόσο με απασχολεί προσωπικά;»

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”eye” expand_text=”Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές” collapse_text=”Απόκρυψη” ]

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου

[/bg_collapse]

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα