Ακολούθησε τις 5 συμβουλές ομορφιάς για σίγουρο αντιγηραντικό αποτέλεσμα

[lwptoc numeration=”none”]

  • Καθαριστικό προσώπου
  • Απολέπιση
  • Serum
  • Ενυδατική κρέμα
  • Αντιηλιακό

Καθαριστικό προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου, είναι το πρώτο και το πιο βασικό βήμα στην περιποίηση του προσώπου μας. Με τον καθαρισμό του προσώπου, αφαιρούμε οποιοδήποτε ίχνος μακιγιάζ και αντηλιακού έχει μείνει στην επιδερμίδα μας, καθώς και όλη την λιπαρότητα και τους ρίπους από τα καυσαέρια της πόλης. Η σωστή επιλογή ενός καθαριστικού προσώπου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία και την φρεσκάδα του προσώπου μας. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επιλέγεται καθαριστικά με χαμηλό pH, διότι η επιδερμίδα σας είναι πολύ ευαίσθητη και το υψηλό pH θα διαταράξει την ισορροπία. (1)

Απολέπιση

Όσο περνούν τα χρόνια, το δέρμα μας γερνάει και μαζί του γερνάνε και τα κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι τα παλιά κύτταρα του οργανισμού, δεν αντικαθίστανται από καινούργια και πεθαίνουν. Έτσι έχουμε τα νεκρά κύτταρα, τα οποία κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και σπασμένο. Στην αγορά υπάρχουν, δύο ειδών προϊόντα απολέπισης. Τα φυσικά και τα χημικά. Τα φυσικά, έχουν μια πολύ καλή επίδραση στο δέρμα αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, όσον αφορά την επιλογή της μεθόδου. Για παράδειγμα στις τεχνικές απολέπισης με ζάχαρη και χάντρες, έχει φανεί πως το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και προκαλείται παροδική χαλάρωση. Στον αντίποδα, τα χημικά απολεπιστικά, διαλύουν τους δεσμούς μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και τους επιτρέπου να αποκολληθούν. Τα καλύτερα απολεπιστικά, είναι τα alpha hydroxyl acids (AHAs), όπως το γαλακτικό και το γλυκολικό οξύ. (3), (4)

Serum

Τα serum ή αλλιώς οροί, περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών από ότι μια ενυδατική κρέμα. Συγκεκριμένα περιέχουν παράγωγα της βιταμίνης Α, (τα οποία ονομάζονται ρετινοειδή), καθώς επίσης και παράγωγα της βιταμίνη C. Αυτές οι δυο βιταμίνες και τα παράγωγά τους, βοηθούν στην ενίσχυση του κολλαγόνου στο δέρμα, καθώς επίσης και στην απορρόφηση του οξειδωτικού στρες, που με τα χρόνια συσσωρεύεται και προκαλεί γήρανση στο πρόσωπο. (4)

Ενυδατική κρέμα

Με το πέρας της ηλικίας, το σμήγμα και τα έλαια από τους αδένες του προσώπου, όλο και μειώνονται, με αποτέλεσμα η ελαστικότητα και η ενυδάτωση να μειώνεται και να επέρχονται οι ρυτίδες. Ωστόσο με μια καλή ενυδατική κρέμα, μπορούμε να προλάβουμε την αφυδάτωση και την ξηρότητα του προσώπου, καθώς και τις ρυτίδες.

Αντιηλιακό

Σε ένα beauty routine, το αντιηλιακό είναι το άλφα και το ωμέγα, για ένα νεανικό αποτέλεσμα. Οι ακτίνες UV του ήλιου, είναι καταστροφικές τόσο για την υγεία μας, όσο και για την επιδερμίδα μας. Πιο συγκεκριμένα οι ακτίνες UV, προκαλούν σημάδια γήρανσης, καταστροφή του κολλαγόνου, (άρα της ελαστικότητας το δέρματος, άρα εμφάνισης ρυτίδων), πανάδες και άνισους χρωματισμούς. Σύμφωνα με έρευνα η καθημερινή χρήση του αντιηλιακού, μπορεί να μειώσει τις ρυτίδες κατά 20% μέσα στους πρώτους 3 μήνες, να εξομαλύνει την υφή του δέρματος και να εξαφανίσει τους άνισους χρωματισμούς. Αυτό συμβαίνει, γιατί με το αντιηλιακό, το δέρμα παίρνει τον χρόνο του και ξεκουράζεται και ξεκινά από την αρχή η αναγέννηση των κυττάρων. (5)

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#ffffff” icon=”arrow” expand_text=”Επιστημονικές Πηγές” collapse_text=”Απόκρυψη Πηγών” ]

Πηγές

(1) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14728695/

(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3840548/

(3) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8651713/

(4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2699641/

(5) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27749441/

 

[/bg_collapse]

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”eye” expand_text=”Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές” collapse_text=”Απόκρυψη” ]

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου

[/bg_collapse]

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα