5 τροφές σύμμαχος της νεότητας

[lwptoc numeration=”none”]

  • Ρόδι
  • Κουρκουμάς
  • Aloe Vera
  • Πράσινο τσάι
  • Καρότα

Ρόδι

Δεν είναι τυχαίο, που πολλοί θεωρούν το ρόδι ως μια υπερτροφή. Συγκεκριμένα οι αρχαίοι Έλληνες, από νωρίς είχαν αναδείξει την αξία και τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Το ρόδι είναι πλούσιο σε ελαγικό οξύ, το οποίο σύμφωνα με έρευνες φαίνεται πως μειώνει τις ρυτίδες του δέρματος και βοηθά στη προστασία του από τις UVΒ ακτινοβολίες. (1), (2)

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς, είναι ένα από τα πιο διάσημα μπαχαρικά παγκοσμίως. Το χαρακτηριστικό του είναι το έντονο κίτρινο χρώμα του, καθώς και οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Εκτός όμως από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ο κουρκουμάς είναι γνωστός και για την αντιγηραντική του δράση. Συγκεκριμένα στην Ινδία, είναι γνωστός ως «Χρυσή Θεά», λόγω του ότι προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και βοηθά στην επούλωση και στην αναδόμηση των κυττάρων. Ακόμα σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί πως έχει έντονες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς συμμετέχει στην καταστροφή των ελευθέρων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την νέκρωση των κυττάρων. Τέλος ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. (3)

Aloe Vera

Η Aloe Vera, είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, τόσο για τις αντιφλεγμονώδεις, όσο και για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες, στα εγκαύματα του δέρματος. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε πως η λήψη αλόης σε πόσιμη μορφή, προσφέρει έντονες αντιγηραντικές ιδιότητες, όπως η βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, η μείωση των ρυτίδων και η εξαφάνιση χρωματικών αλλοιώσεων, που οφείλονται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο. (4)

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αντιοξειδωτικές πηγές, καθώς τα οφέλη του στον οργανισμό μας είναι πολλά. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνουν την ερυθρότητα και την τραχύτητα του, καθώς επίσης, προστατεύουν και από την καταστροφή των στιβάδων, λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. (5)

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή, τα οποία σύμφωνα με έρευνες, προστατεύουν το δέρμα από τυχόν βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Τέλος τα καρότα θα πρέπει να είναι μαγειρεμένα με λάδι για την μέγιστη πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό μας. (6)

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#ffffff” icon=”arrow” expand_text=”Επιστημονικές Πηγές” collapse_text=”Απόκρυψη Πηγών” ]

Πηγές

(1) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20113347/

(2) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29128706/

(3) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20618464/

(4) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20548848/

(5) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21525260/

(6) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23053552/

 

[/bg_collapse]

 

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”eye” expand_text=”Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές” collapse_text=”Απόκρυψη” ]

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου

[/bg_collapse]

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα