Ανακάλυψε πως να φτιάχνεις μάσκες προσώπου με συστατικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου

[lwptoc hierarchical=”0″ numeration=”none”]

Όλες οι γυναίκες αποζητούν την ηρεμία και την χαλάρωση. Ωστόσο, λόγω της συνθήκης που ζούμε, πολλές φορές φαντάζει ακατόρθωτο. Μια εύκολη και οικονομική λύση είναι οι μάσκες προσώπου με υλικά που ήδη έχουμε στη κουζίνα  μας. Συγκεκριμένα κάποια από αυτά τα υλικά είναι:

  • Βρώμη
  • Αυγό
  • Αγγούρι
  • Αβοκάντο

Βρώμη

Η βρώμη μπορεί να λειτουργήσει ως ένα φυσικό προϊόν απολέπισης. Ακόμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά το δέρμα σας.

Για την Παρασκευή:

Τοποθετήστε την βρώμη στο μπλέντερ, μέχρι να αλεστεί, στην συνέχεια προσθέστε λίγο ζεστό νερό και αφήστε το να ηρεμήσει για 5 λεπτά. Μόλις ηρεμήσει, ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πάστα. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο αμυγδαλέλαιο ή κάποιο γιαούρτι. Αφήστε το για 20 λεπτά και μετά τρίψτε απαλά. Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Αυγό

Το αυγό είναι ιδανικό, τόσο για ξηρά, όσο και για λιπαρά δέρματα. Για ξηρό δέρμα χρησιμοποιήστε τον κρόκο του αυγού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγο αμυγδαλέλαιο. Για λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε τα ασπράδια των αυγών με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Για κανονικό τύπου δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το αυγό και να ανακατέψετε με γιαούρτι.

Αγγούρι

Το αγγούρι είναι το ιδανικό συστατικό για το ξηρό δέρμα, καθώς προσφέρει αναζωογόνηση, δροσιά και ελαστικότητα.

Για την Παρασκευή της κρέμας: Τοποθετήστε τις ροδέλες του αγγουριού μέσα σε μια κρέμα ματιών και βάλτε τις στα μάτια σας.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, που θα βοηθήσουν στην αναδόμηση του δέρματος σας.

Για την Παρασκευή: Λιώστε με ένα πιρούνι ένα γινωμένο αβοκάντο, τοποθετήστε 2 κουταλιές ζεστό νερό ή 1 κουταλιά του γλυκού γιαούρτι, καθώς και λίγο μέλι, ανακατέψτε και τοποθετήστε στο πρόσωπο σας.

 

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”eye” expand_text=”Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές” collapse_text=”Απόκρυψη” ]

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου

[/bg_collapse]

Σχετικά άρθρα