Άγχος: Τι προκαλεί στην υγεία μας και πως να το αντιμετωπίσουμε;

Τι προβλήματα προκαλεί το άγχος στην υγεία μας;

Σύμφωνα με έρευνες, έχει φανεί πως το χρόνιο άγχος, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, σύγχυση και πονοκεφάλους. Το άγχος ακόμα σε εκτεταμένες καταστάσεις, μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, αύξηση της αρτηριακής πίεσης και καρδιακές παθήσεις.

Πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος;

  • Μάθε να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου

Κατάλαβε πως δεν είναι αδυναμία το να αισθάνεσαι αγχωμένος, το να έχεις άγχος είναι φυσιολογικό. Αγκάλιασε το.

  • Βάλε στη ζωή σου μια ισορροπημένη διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για την ψυχική μας υγεία. Έτσι και εδώ μια καλή διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τις κρίσεις άγχους. Ακόμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μην παραλείπεται κάποιο γεύμα, διότι μπορεί να μειώσει το σάκχαρο του αίματος και να προκαλέσει μείωση της διάθεσης.

  • Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Η άσκηση, έχει την δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και της κατάθλιψης λόγω των ενδορφινών που παράγονται μετά το τέλος της.

  • Στηρίξου σε άτομα που εκτιμάς

Η ψυχολογική στήριξή από αγαπημένα μας πρόσωπα, είναι μια φοβερή διέξοδος, διότι με αυτόν τον τρόπο εξωτερικεύουμε συναισθήματα που μπορεί να μας πνίγουν.

  • Γράψε ημερολόγιο

Ένας εναλλακτικός τρόπος, είναι να γράψεις τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο, με αυτόν τον τρόπο, βλέπεις ξαφνικά τα πράγματα με ένα τρίτο μάτι, σαν ένας εξωτερικός παράγοντας και ταυτόχρονα εξωτερικεύεις και σκέψεις που μπορεί να μην θες να εκφράσεις σε άλλους.

  • Ξεκουράσου

Ο ύπνος και η ξεκούραση παίζουν τεράστιο ρόλο στην διαχείριση του άγχους. Ένας καλός και βαθύς ύπνος θα ανακουφίσει τα συμπτώματα και θα ηρεμήσει την ψυχή.

  • Ξεκίνησε τεχνικές χαλάρωσης

Η yoga και οι πιλάτες, είναι δύο φοβερές τεχνικές χαλάρωσης με μεγάλο επιστημονικό υπόβαθρο. Ουσιαστικά αποσκοπούν στο κοντρολάρισμα της αναπνοής, που βοηθά στην διαχείριση των κρίσεων άγχους. Ακόμα αποτελούν και μια φοβερή άσκηση για το σώμα, καθώς γυμνάζουν ακόμα και τους πιο μικρούς μύες.

 

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”eye” expand_text=”Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές” collapse_text=”Απόκρυψη” ]

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές-ενημερωτικές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και την ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον επικοινώνησε με το 166 ή κάλεσε άμεσα το γιατρό σου

[/bg_collapse]

Σχετικά άρθρα