Ανακάλυψε-για-την-Αξία-της-Προσφοράς-και-πως-γινόμαστε-καλύτεροι-άνθρωποι-μέσα-από-αυτήν

Ανακάλυψε για την Αξία της Προσφοράς και πως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από αυτήν

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε, με μια παγκόσμια πανδημία να καραδοκεί στην γωνία, το μόνο που μας έχει μείνει είναι η ανθρωπιά, η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο μας. Έτσι η προσφορά είναι το υπέρτατο δώρο που μπορούμε να κάνουμε τόσο στον εαυτό μας, όσο και στον συνάνθρωπο μας. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Χάμπαρντ Έλμπερτ «Η αγάπη θεριεύει με την προσφορά. Η μόνη αγάπη που έχουμε είναι αυτή που δίνουμε. Για να κρατήσεις την αγάπη, πρέπει να την προσφέρεις».

Ποια η αξία της προσφοράς;

Η προσφορά δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά αγαθά αλλά και με τη προσφορά συναισθημάτων. Προσφέροντας τον χρόνο μας και την αγάπη μας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, γινόμαστε αυτομάτως πιο ευτυχισμένοι. Βγαίνουμε για λίγο από τον εγωκεντρισμό μας και νιώθουμε τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, κάθε ηλικίας, κάθε οικονομικής τάξης, φυλής ή χρώματος. Αυτομάτως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας καλύτερα. Είναι σαν να καθάρισαν επιτέλους τα γυαλιά μας και να ζούμε από την αρχή.

Ποια τα οφέλη της προσφοράς στον εσωτερικό μας κόσμο;

 • Ενισχύει την προσωπική καλλιέργεια και ανάπτυξη
 • Ενισχύει την αλληλεγγύη
 • Ενισχύει την ανεξαρτησία
 • Ενισχύει το ομαδικό πνεύμα
 • Ενισχύει την κοινωνικοποίηση
 • Ενισχύει το αίσθημα της δικαιοσύνης
 • Διευρύνει τους ορίζοντες
 • Ευαισθητοποιεί για τα κοινωνικά προβλήματα
 • Μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης της κατάθλιψης
 • Κατευνάζει τον ατομικισμό και την εγωπάθεια

Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με την προσφορά;

 • Γιατί θέλει να βοηθήσει τους συνανθρώπους του
 • Γιατί θέλει να διδάξει στα παιδιά του πως είναι να προσφέρεις και πόση αγάπη μπορείς να δώσεις και να πάρεις μέσα από αυτήν την πράξη
 • Γιατί θέλει να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο
 • Γιατί θέλει να νιώσει χρήσιμος και απαραίτητος
 • Γιατί θέλει να μοιραστεί τις απόψεις του και τις ανάγκες του με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αξίες και ήθος με εκείνον

ΓΝΠ-Αγία-Σοφία

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, μπορούμε όλοι να κρίνουμε το πόσο χρήσιμη και κρίσιμη είναι η προσφορά στις μέρες μας, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους συνανθρώπους μας. Ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Nestlé Hellas, συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και προχωρά σε μια σημαντική δωρεά 6 παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία». Με τη δωρεά αυτή θα δημιουργηθούν 3 νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες 3 υπάρχουσες, αφήνοντας έτσι μια μόνιμη παρακαταθήκη για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Nestle-Hellas

Πιο συγκεκριμένα, Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Εμμανουηλίδης της Nestlé Hellas, η οποία είναι κομμάτι της ελληνικής οικογένειας για πάνω από 120 χρόνια, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας. Η εταιρία μας αποτελεί μέλος της ελληνικής κοινωνίας και είμαστε εδώ για να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας».

 

Sponsore by Nestlé

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X