H ευτυχία, η αγάπη και η επιτυχία στη ζωή μας | Η Άννα Δρούζα συζητάει με τον καθηγητή ψυχολογίας Μιχάλη Γαλανάκη

Σας καλωσορίζουμε στο 2ο κύκλο των επεισοδιών του ΘΕΡΑ-POD. Στο 4ο επεισόδιο, η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα συζητάει με τον Μιχάλη Γαλανάκη, Καθηγητή Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για την ευτυχία, την αγάπη και την επιτυχία στη ζωή μας… Καλή ακρόαση!

Περισσότερα για τον Μιχάλη Γαλανάκη:

Ο Δρ. Γαλανάκης Μιχάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας, το 1999. Είναι κάτοχος Πτυχίου Master (MSc) στην Οργανωτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών από το 2003. Το 2009 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών με βαθμό Άριστα.
Εντός των ερευνητικών του ενδιαφερόντων βρίσκονται η ψυχολογική ευδαιμονία, τα θετικά συναισθήματα, το εργασιακό στρες, η ομαδική αποτελεσματικότητα, η κινητοποίηση, η επαγγελματική ικανοποίηση και η εργασιακή συμπεριφορά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Υλοποιεί μαθήματα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο ΤΕΙ Αθηνών, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2009 έχει εποπτεύσει περισσότερες από 100 προπτυχιακές και μεταπτυχιακές διατριβές.
Έχει διακριθεί για την κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων (www.testbiz.com) για την στάθμιση των οποίων έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, την ΓΓΕΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει ψυχομετρικά εργαλεία για την μέτρηση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, της Προσωπικότητας, της Κινητοποίησης, της Ηγεσίας και των Επαγγελματικών Αξιών, τα οποια χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ), συντονιστής του Κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ, μέλος της ΕΛΨΕ από το 2010 και μέλος της Ένωσης Στελεχών Ανθρωπίνου Δυναμικού από το 2008. Επίσης το δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει περισσότερες από 200 ετεροαναφορές σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

 

Σχετικά άρθρα