Ανακάλυψε πως μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τις σκέψεις σου

Βάλε την ευγνωμοσύνη στην ζωή σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την ευτυχία μας είναι η ευγνωμοσύνη για την ζωή και τα πράγματα γύρω μας. Έρευνες έδειξαν πως εάν σημειώνουμε καθημερινά τα πράγματα που μας κάνουν ευγνώμονες, όπως αυτά που ίσως θεωρούμε δεδομένα, δηλαδή (ότι ξυπνήσαμε, ότι περπατάμε, ότι έχουμε ένα σπίτι και ένα πιάτο φαΐ), τότε μειώνεται το άγχος, αυξάνεται η ανθεκτικότητα στις δύσκολες στιγμές, η αυτοεκτίμηση, καθώς και η αισιοδοξία και η ευεξία για τα πράγματα γύρω μας. (1)

Βρες θετικούς ανθρώπους και κάνε παρέα μαζί τους

Το να συναναστρεφόμαστε με θετικούς ανθρώπους, που έχουν καταφέρει πράγματα στην ζωή τους και έχουν να μας μάθουν κάτι για να πάμε μπροστά είναι ότι το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρυνόμαστε από τους τοξικούς ανθρώπους και παίρνουμε συνεχή θετικά ερεθίσματα, τα οποία θα μας κάνουν να δούμε την πιο αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πως η θετική και η αρνητική ενέργεια σε μια παρέα είναι μεταδοτική. Άρα όσο πιο πολύ βάζουμε στην ζωή μας θετικούς και φωτεινούς ανθρώπους, τόσο θα ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση μας και θα είμαστε όλο και πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. (2)

Μάθε πως να στέκεσαι μόνο στα θετικά

Η συγκεκριμένη συμβουλή είναι αρκετά κοντά με την ευγνωμοσύνη. Ωστόσο εδώ το νόημα είναι να βρίσκεις τα θετικά σε οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στην ζωή σου. Προσπάθησε να μην επιμείνεις στο αρνητικό αλλά να σκεφτείς τι μπορείς να κερδίσεις και να μάθεις από αυτό που συνέβη.

Μάθε πως να μιλάς και να σκέφτεσαι θετικά

Έρευνες έδειξαν πως όταν επιλέγουμε τις σωστές λέξεις για να μιλήσουμε και να χαρακτηρίσουμε κάτι, τότε ο εγκέφαλος μας επαναπρογραμματίζεται και ρυθμίζει θετικά τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Ακόμα, τα ίδια αποτελέσματα στον οργανισμό μας επέρχονται όταν:

  • Ακούμε ένα αγαπημένο μας τραγούδι
  • Κάνουμε μια θετική πράξη
  • Προσδιορίζουμε στον εαυτό μας, ότι όλα θα πάνε υπέροχα σήμερα
  • Βάζουμε στην ζωή μας το χιούμορ και το γέλιο (3), (4), (5)

Πηγές

(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3010965/

(2) https://www.uwhealth.org/news/the-power-of-positive-people-why-theyre-important-to-your-health/45119

(3) http://selfcontrol.psych.lsa.umich.edu/wp-content/uploads/2014/01/KrossJ_Pers_Soc_Psychol2014Self-talk_as_a_regulatory_mechanism_How_you_do_it_matters.pdf

(4) http://www.bmrat.org/index.php/BMRAT/article/view/200

(5) https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/positive-thinking/art-20043950

 

Article Image cover from http://www.depositphotos.com

Σχετικά άρθρα