Ανακάλυψε το πιο ζουμερό μπέργκερ γαλοπούλας

Υλικά

  • 400 γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 3κ.γ. πάστα αβοκάντο
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο τα φύλλα μόνο χοντροκομμένα
  • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ψωμάκια για μπέρκερ
  • 2 κ.σ. πλήρες γιαούρτι
  • Λιωμένο τυρί, ντομάτα σε φέτες, φύλλα μαρουλιού και κρεμμύδι για το σερβίρισμα

Παρασκευή

  • Ρίξτε τον κιμά γαλοπούλας, το κόλιανδρο, το σησαμέλαιο και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ
  • Αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια με τα χέρια δουλέψτε το μείγμα, αναμειγνύοντας καλά τα υλικά
  • Όσο περισσότερο δουλέψετε τον κιμά τόσο καλύτερη συνοχή θα έχει το μπιφτέκι, όταν θα μαγειρευτεί
  • Πλάστε το μείγμα σε δύο ισομεγέθη μπιφτέκια
  • Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε γκριλ ,τηγάνι, ή ταψί ψησίματος
  • Ψήστε μέχρι το κρέας μέσα να είναι λευκό
  • Προσέξτε να μην έχουν μείνει ωμά σημεία
  • Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση
  • Αναμείξτε με γιαούρτι και πάστα αβοκάντο και αλείψτε τα ψωμάκια
  • Τελειώστε το στήσιμο με λιωμένο τυρί, ντομάτα, μαρούλι και κρεμμύδι

 

Article Image cover from http://www.depositphotos.com

Σχετικά άρθρα