Γιατί μας είναι δύσκολο να αλλάξουμε; Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη συζητάει με την Άννα Δρούζα

Σας καλωσορίζουμε στο 2ο κύκλο των επεισοδιών του ΘΕΡΑ-POD. Στο 7ο επεισόδιο, η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα συζητάει με την Αγνή Μαριακάκη Ψυχολόγο & Κοινωνική ερευνήτρια γιατί δυσκολευόμαστε στο να αλλάξουμε και γιατί συχνά η κόλαση που γνωρίζουμε μας είναι προτιμότερη από τον παράδεισο στον οποίο ελπίζουμε…Καλή ακρόαση!

Περισσότερα για την Αγνή Μαριακάκη:

Ίδρυσε το 1996, την εταιρεία κοινωνικών και εμπορικών ερευνών MindSearch και έχει εκπονήσει μελέτες για πάνω απο 300 brands, ενώ έχει διεξάγει πάνω απο 4,000 ερευνητικά focus groups. Είναι εκπαιδεύτρια δασκάλων και καθηγητών σε σχολεία και κέντρα ξένων γλωσσών. Διδάσκει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο και σε προγράμματα του κρατικού πανεπιστημίου του Camerino της Ιταλίας. Συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα για την μελέτη της κοινωνικής ένταξης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έχει βραβευθεί απο την Google για την ανάπτυξη εφαρμογής, που στοχεύει στην εμψύχωση παιδιών να επισκέπτονται ιστορικές τοποθεσίες. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου Women in Business του Αmerican Chamber of Commerce.

Ειδικότητα

Ψυχολόγος, Κοινωνική Ερευνήτρια, Εκπαιδεύτρια Σπουδές Μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Οργανισμική Ψυχολογία, τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και την Εξωλεκτική Επικοινωνία. Εκπαιδεύτρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και πιστοποιημένη θεραπεύτρια τραύματος.

Εμπειρία

Διευθύνει την εταιρία κοινωνικών ερευνών mindSearch απο το 1996. Διδάσκει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο και στο ιταλικό κρατικό Πανεπιστήμιο του Camerino. Ερευνήτρια κοινωνικής ένταξης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σχετικά άρθρα