Τζιλ Μπάιντεν: Το τροχαίο ατύχημα, τα 4 όχι στις προτάσεις γάμου, το διδακτορικό στην εκπαίδευση και η συνέχιση της καριέρας της ως εκπαιδευτικός παρά τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας

Λίγα πράγματα για τη ζωή της Τζιλ Μπάιντεν

Η Τζιλ Μπάιντεν ή αλλιώς Τρέισι Τζέικομπς Μπάιντεν γεννήθηκε στο Χάμοντον του Νιου Τζέρσεϊ το 1951, αλλά μεγάλωσε στο Ουίλοου Γκρόουβ της Πενσιλβάνιας.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο σχολείο του Γουίλμινγκτον, αλλά λίγο αργότερα βρέθηκε να εργάζεται στο γραφείο της Γερουσίας, όπου γνώρισε και τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώτος της γάμος και η σχέση της με τον αδερφό του Τζο Μπάιντεν

Η Τζιλ, μόλς σε ηλικία 18 ετών παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο Μπιλ Στίβενσον, ο οποίος ήταν πρώην παίκτη ράγκμπι Οι δύο τους γνωρίστηκαν το καλοκαίρι πριν από την αποφοίτησή της.

Ωστόσο ο γάμος αυτός έληξε άδοξα αφού ο έρωτας τους ύστερα από 5 χρόνια ξεθώριασε.

Η ίδια θέλοντας να φτιάξει ξανά την ζωή της και όντας 24, γνωρίζει μέσω ενός κοινού γνωστού τον Φράνκ Μπάιντεν, τον αδερφό του Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο έμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί.

Ο Τζο την είχε ήδη γνωρίσει και είχε εντυπωσιαστεί τόσο από την ομορφιά της όσο και από την χαρισματικότητα της.

Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα θα γινόταν δική του πλέον σύντροφος και στην συνέχεια σύζηγος.

Η γνωριμία που θα της άλλαζε ολοκληρωτικά την ζωή

Όλα ξεκίνησαν το 1972 με αφορμή ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που βρήκε με τραγικό θάνατο την γυναίκα του Τζο, καθώς και την ενός χρόνου κορούλα τους.

Ύστερα από 5 χρόνια και ενώ ο Τζο είχε μόλις γίνει καλύτερα από τον θάνατο της οικογένειας του, βρήκε τον έρωτα ξανά στα μάτια της Τζιλ, όπου μόλις πριν 5 μήνες είχε μεταφερθεί στο γραφείο της Γερουσίας.

Οι τότε επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, καθώς και τα κοινά ταξίδια με την ομάδα του Γερουσιαστή στις νότιες περιοχές του κράτους, δυνάμωσαν τον έρωτα του Τζο για την Τζιλ.

Ο πολυπόθητος γάμος για τον Τζο οι 4 προτάσεις γάμου και τα απανωτά όχι της Τζιλ

Ο Τζο της είχε κάνει 4 αποτυχημένες προτάσεις γάμου, γιατί είχε διακρίνει πως ήταν η ιδανική που θα μπορούσε να σταθεί δίπλα του, τόσο λόγω της ζωής που έκανε, όσο και της βοήθειας που πρόσφερε στην οικογενειακή τραγωδία που είχε προκύψει.

Συγκεκριμένα ο Τζο είχε δηλώσει πως η Τζιλ «Μου έδωσε πίσω την ζωή μου. Με έκανε να αρχίσω να πιστεύω πως η οικογένειά μου θα μπορούσε και πάλι να είναι ολοκληρωμένη»

Ωστόσο, η Τζιλ είχε αμφιβολίες για τον γάμο, γιατί δεν ήθελε να στερήσει από τα παιδιά του Τζο και άλλη μητέρα εάν ο γάμος τους διαλυόταν, συγκεκριμένα είχε δηλώσει πως θα έλεγε το ναι όταν θα σιγουρευόταν πως το για πάντα θα ήταν όντως για πάντα.

Ακόμα ο Τζο έλεγε στα δυο του αγόρια πως “η μητέρα σας έστειλε την Τζιλ και πως δεν μπορούσα να διαφωνήσω με την απόφαση της”.

Οπότε αρχικά η Τζιλ ανέλαβε να φροντίσει τα δύο ανήλικα αγόρια του και στη συνέχεια, αφού είχε ζυγίσει την όλη κατάσταση, είπε το πολυπόθητο «ναι», καταφέρνοντας να είναι και επιτυχημένη καργιερίστρια, καθώς και άξια σύζυγος και μητέρα, τόσο για τα δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του Τζο, όσο και για την δική τους κόρη την Άσλη.

Οι δύο τους παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 1977 στη Νέα Υόρκη και έτσι η Τζιλ έγινε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό.

Οι σπουδές της Τζιλ και η καριέρα της ως καθηγήτρια Αγγλικών

Η Τζιλ έχει συνολικά 4 πτυχία, αφού έχει μπάτσελορ και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, καθώς και μάστερ από το Πανεπιστήμιο Ουέστ Τσέστερ και το Πανεπιστήμιο της Βιλανόβα.

Μέσα στην καριέρα της ως εκπαιδευτικός της Αγγλικής γλώσσας, έχει διδάξει για 13 χρόνια σε πολλά λύκεια, καθώς έχει παραδώσει και μαθήματα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, σε έφηβους με συναισθηματικές διαταραχές.

Ακόμα, από το 1993 έως το 2008, η Τζίλ ήταν καθηγήτρια στο Τεχνικό και Κοινοτικό Κολέγιο του Ντέλαγουερ, όμως από το 2009 και μετά, εργάζεται ως καθηγήτρια στο Κοινοτικό Κολέγιο της Βόρειας Βιρτζίνιας.

Η Τζιλ είναι η πρώτη δεύτερη κυρία που συνέχισε να εργάζεται και να πληρώνεται παρόλο που ο σύζυγος της ήταν αντιπρόεδρος, ενώ τώρα που ο Τζο είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ και εκείνη η Πρώτη κυρία θα συνεχίσει την καριέρα της ως καθηγήτρια αγγλικών, παίρνοντας ακόμα ένα τίτλο, ως η πρώτη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που συνεχίζει την δουλειά της μετά την εκλογή του συζύγου της.

Η σχέση της με την Μισέλ Ομπάμα και τα φιλανθρωπικά έργα

Η Μισέλ και η Τζιλ ήρθαν πιο κοντά, όταν ο Τζο Μπάιντεν κατέβηκε ως υποψήφιος με τον Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2008.

Ωστόσο η φιλία τους δεν έμεινε εκεί αφού μαζί συν ίδρυσαν  το “Ενώνοντας τις Δυνάμεις” .

Ακόμα η Τζιλ είναι η ιδρύτρια της Πρωτοβουλίας των Μπάιντεν για την Υγεία του Μαστού, όπου αποτελεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, καθώς είναι και συν ιδρύτρια του ιδρύματος Μπάιντεν.

Σχετικά άρθρα