5 Χρήσιμες συμβουλές χαλάρωσης για να αποβάλεις το άγχος κατά την διάρκεια του εγκλεισμού

Μπορεί η καραντίνα να είναι γεγονός, ωστόσο το άγχος και οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πράγμα που καθιστά απίθανη την εύρεση προσωπικού χρόνου και χαλάρωσης.

Έτσι αποφασίσαμε να συλλέξουμε 5 απλές, αλλά ταυτόχρονα άκρως βοηθητικές συμβουλές, με σκοπό να ανακουφιστείτε από το άγχος και να απολαύσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εγκλεισμό.

  • Γεμίστε την μπανιέρα σας με αρωματικά άλατα
  • Φτιάξτε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα ανάβοντας κεριά
  • Πιείτε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί
  • Ακούστε χαλαρωτική μουσική
  • Δείτε μια ευχάριστη ταινία

Γεμίστε την μπανιέρα σας με αρωματικά άλατα

Μετά από μια κουραστική και δύσκολή μέρα, γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό αφρόλουτρο με άλατα και αιθέρια έλαια. Αυτομάτως θα νιώσετε κάθε άγχος και δυσαρέσκεια να σας χαιρετά και την θέση της να καταλαμβάνει η γαλήνη και η χαλάρωση.

Φτιάξτε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα ανάβοντας κεριά

Πολλοί είναι εκείνοι που όταν τελειώσουν την δουλειά δεν θέλουν να εκτεθούν άλλο σε οποιοδήποτε τεχνητό φως λάμπας, υπολογιστή ή τηλεόρασης. Οπότε η ιδανική λύση εδώ είναι η δημιουργία μιας άκρως χαλαρωτικής ατμόσφαιρας με τα αγαπημένα σας αρωματικά κεριά. Αυτομάτως η μυρωδιά που θα κατακλύσει την ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρει στην χαλάρωση που αναζητάτε.

Πιείτε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί

Για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές ημέρες, προτείνουμε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί. Τόσο τα μεθυστικά του αρώματα, όσο και η πλούσια γεύση, το καθιστούν ικανό για μια βραδιά χαλάρωσης. Αυτό σε συνδυασμό με τα κεριά και το χαλαρωτικό μπάνιο θα διώξει μια για πάντα, κάθε στεναχώρια και άγχος.

Ακούστε χαλαρωτική μουσική

Τίποτα δεν είναι το ίδιο χωρίς μια χαλαρωτική μουσική υπόκρουση από το βάθος του σπιτιού. Η μουσική αποτελεί έναν απαράμιλλο συνδυασμό χαλάρωσης, μαζί με το ζεστό μπάνιο, τα κεριά και το κρασί. Ωστόσο μπορεί να σταθεί και μόνο του αφού οι έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικοθεραπείας είναι πολλές.

 

χαλάρωση-στο-μπάνιο

 

Image from DepositPhotos

 

Article Image cover from http://www.depositphotos.com

Σχετικά άρθρα