Πέρασα σε μια σχολή που δεν μου αρέσει και ενώ ξέρω ότι θέλω να ακολουθήσω κάτι άλλο, οι γονείς μου με πιέζουν να ξαναδώσω, τι να κάνω;

Φέτος έδινα πανελλήνιες αλλά απέτυχα τον στόχο μου και πέρασα σε ένα πανεπιστήμιο που δεν είναι εφικτό να πάω αν και θα μου αρεσε και οι γονείς μου με πιέζουν να δώσω δεύτερη χρονιά ενώ εγώ δεν θέλω και θέλω να ακολουθήσω κάτι άλλο…νιώθω πολύ πιεσμένη, τι να κάνω??

Στο ερώτημα σας απάντησε η Εύη Μπλέρη, Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Ψυχικής

Αγαπητή αναγνώστρια, είναι σημαντικό για σένα να ασχοληθείς με αυτό που επιθυμείς και έχεις επιλέξει στη ζωή σου. Οι επιλογές μας δεν είναι τυχαίες, διαμορφώνονται βάσει του χαρακτήρα μας, των ταλέντων μας, των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων μας.

Θα πρέπει να εξηγήσεις στους γονεις σου ότι δεν θα είναι μακροπρόθεσμα καλο για σένα να ασχοληθείς με κάτι που δεν σου αρέσει και δεν το αγαπάς γιατι δεν θα γίνεις ποτέ καλή σε αυτό, δεν θα έχεις τα κίνητρα στον επαγγελματικό τομέα και δεν θα επιτύχεις..

Επειδή θα κάνεις κάτι που δεν αγαπάς θα κουραστείς ψυχικά, δε θα είσαι ευτυχισμένη στη ζωή σου  και πάντα θα έχεις το απωθημένο ότι δεν ασχολήθηκες με αυτό που αγαπούσες.

Μην κάνεις πίσω κυνήγησε αυτό που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Εύη Μπλέρη
Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας
Κλινική ύπνωση
psychotherapycbt.simplesite.com

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα