3 αγαπημένες celebrities που πολεμάνε καθημερινά το κοικωνικό στίγμα της κατάθλιψης

Deepika Padukone

H Ντεπίκα Πάντουκον είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και διάσημες ηθοποιούς της Ινδίας και συγκεκριμένα της Bollywood σκηνής.

Ωστόσο έγινε ευρέως γνωστή στο δυτικό κοινό τόσο από την ταινία xXx: Return of Xander Cage, όσο και από την φιλία της με την συμπατριώτισσα της Priyanka Chopra. 

Η ίδια πρόσφατα δήλωσε σε μια συνέντευξη της, πως πάσχει από κατάθλιψη, λόγω της τεράστιας διασημότητας και των συνθηκών που επικρατούν όντας στον χώρο του θεάματος.

Έτσι έκρινε σωστό να μιλήσει δημόσια για αυτό και να βοηθήσει με την μεριά της και άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ” Στην αρχή είχα για μερικές εβδομάδες μαζί μου το φάρμακο, αλλά φοβόμουν να το πάρω. Είχα ακούσει για όλες αυτές τι παρενέργειες που παθαίνεις και έτσι δίστασα. Αργότερα όμως κατάλαβα πως είτε θα πρέπει να πάρω το φάρμακο, είτε θα πεθάνω από την κατάθλιψη.”

Συνεχίζει λέγοντας ” Θέλω να βοηθήσω όλους εκείνους που περνάνε το ίδιο με εμένα, θέλω να καταπολεμήσω το στίγμα, ακόμα θέλω να βοηθήσω και τους συναδέλφους μου, που διστάζουν να πουν δημόσια τι ακριβώς συμβαίνει και αντ αυτού κοροϊδεύουν την κατάσταση με διαφορά memes,  που σκοπό έχει να γελιοποιήσει την σοβαρότητα της κατάθλιψης.”

Ολοκληρώνει λέγοντας ” Αισθάνομαι πως πολλοί ηθοποιοί βολεύονται στην κατάσταση τους και δεν κάνουν τίποτα για να μιλήσουν και να επηρεάσουν θετικά τον κόσμο. Εγώ δεν είμαι τέτοιο άτομο. Νιώθω πως όταν πάω κάπου καλεσμένη, πρέπει να πω κάτι σημαντικό που θα βοηθήσει κάποιον”

Lady Gaga

Η γνωστή τραγουδίστρια έχει μιλήσει και εκείνη πολλές φορές ανοιχτά για την κατάθλιψη, την διάσπαση προσοχής και το μετατραμαυτικό στρες που βιώνει.

Ακόμα έχει γράψει και ένα άρθρο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχετικά με την κατάσταση της.

Τέλος έχει δημιουργήσει και το Born This Way Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στη ψυχική και συναισθηματική ευεξία των νέων.

Angelina Joli

Σε μια συνέντευξη της η διάσημη ηθοποιός του Hollywood, είχε δηλώσει “Μεγάλωσα σε ένα μέρος όπου αν έχεις φήμη, χρήματα, είσαι αξιοπρεπής και ικανός να εργαστείς, τότε έχεις τα πάντα στον κόσμο. Ωστόσο, συνειδητοποιείς ότι δεν θα μπορούσες να είσαι πιο άδειος. Δεν ήξερα πού να βάλω τον εαυτό μου. “

Τέλος είχε δηλώσει πως το ανθρωπιστικό της έργο, την βοήθησε να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και να βελτιώσει τη συνολική της διάθεση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

4 celebrities με χρόνιες κρίσεις άγχους

Οι διατροφικές διαταραχές που σημάδεψαν την ζωή 3 star


Σχετικά άρθρα