Cinnamon rolls: Ανακάλυψε την πιο υγιεινή και Χριστουγεννιάτικη συνταγή για ρολάκια κανέλας!!!

Υλικά για τη ζύμη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως (240g)
  • 1 φλιτζάνι βρώμη ή αλεύρι βρώμης (100g)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα (240ml)
  • 1 πακέτο στιγμιαία ξηρή μαγιά (7g)
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμνου, μέλι ή αγαύη
  • 1 κουταλιά της σούπας πουρέ μήλου
  • 1 αυγό 

Υλικά για τη γέμιση

  • 3/4 της κούπας χουρμάδες (100g)
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό (120ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Υλικά για το γλάσο

  • 1/3 φλιτζάνι γάλα καρύδας (80 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Παρασκευή

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι ολικής αλέσεως, τη βρώμη και το αλάτι.  

Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ, περιχύστε το γάλα, (προσοχή να είναι χλιαρό, γιατί θα καταστραφεί η μαγιά) και προσθέστε 1 πακέτο ξηρή στιγμιαία μαγιά.

Ανακατέψτε και προσθέστε το το μείγμα στο πρώτο μπολ. Εκεί προσθέστε το μέλι, τον πουρέ μήλου και το αυγό.

Ανακατέψτε και πλαστέ με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ζύμη. Όταν πάρει το τελικό σχήμα, αφήστε το με μια πετσέτα να ξεκουραστεί και να μεγαλώσει. Εγώ προτιμώ να το βάζω στο φούρνο με ανοιχτά μόνο τα φώτα για 1 ώρα.

Ενώ η ζύμη φουσκώνει ξεκινήστε τη γέμιση. Τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα βάζο, καλύψτε με ζεστό νερό και εμποτίστε για 30 λεπτά. Προσθέστε την κανέλα και πιέστε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και έχει διπλασιαστεί, τότε τοποθετήστε την σε μια λιπαρή επιφάνεια εργασίας ή πασπαλίστε με αλέυρι, ούτως ώστε να την δουλέψετε μια έναν πλάστη.

Στη συνέχεια απλώστε όλη την πάστα από τους χουρμάδες και καλύψτε όλη την διάμετρο της ζύμης.

Τυλίψτε την ζύμη μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος κύλινδρος και κόψτε με ένα μαχαίρι ή ένα οδονικό νήμα σε 12 ίσα μέρη.

Τοποθετήστε τα ρολάκια σε ένα ταψί της επιλογής σας και καλύψτε τα με μεβράνη.

Αφήστε τα να ηρεμήσουν για 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν περάσουν τα 45 λεπτά, εμποτίστε ένα πινέλο στο γάλα και αλείψτε τα ρόλάκια.

 Ψήστε στους 180 C για 20-25 λεπτά.

Βγάλτε από τον φούρνο και περιχύστε με το γλάσο από γάλα καρύδας, μέλι και εκχύλισμα βανίλιας.

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα