Είχα ερωτική σχέση με τον καλύτερο μου φίλο, αλλά έληξε άδοξα. Μου λείπει πολύ ως φίλος και θέλω να του στείλω. Τι να κάνω;

Καλησπέρα! έχει εδώ και 2 χρόνια που η σχέση μου με τον καλύτερο μου φίλο έχει τελειώσει. Μετά από χρόνια φιλίας, τον ερωτεύτηκα και ύστερα από λίγο καιρό μου είπε ότι νιώθει και αυτός το ίδιο και έτσι είπαμε να ξεκινήσουμε την σχέση μας.

Η σχέση μας έληξε άδοξα καθώς με κατηγόρησε ότι ψάχνω αφορμές να μαλώνουμε ενώ όντως υπήρχαν οι αφορμές και ήθελα να τις λύσουμε. Δεν κάθισε ποτέ να το συζητήσουμε ενώ εγώ ήθελα να βρεθούμε για τελευταία φορά να μιλήσουμε για να τελειώσει ανθρώπινα και όχι από ένα μήνυμα.

Ενδιάμεσα υπήρχαν κάποια μηνύματα για τα τυπικά, για να δούμε τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Μετά από τόσο καιρό αισθάνομαι έντονα την απουσία του και μου λείπει πολύ όχι τόσο το ερωτικό κομμάτι όσο το φιλικό.

Θέλω πολύ να του στείλω να του πω όσα αισθάνομαι, όσα νιώθω για να φύγει αυτό από μέσα μου. Θέλω πολύ να μιλήσουμε ακόμα και αν αυτά που θα μου πει με πληγώσουν, άλλα θέλω για να μπορέσω επιτέλους να προχωρήσω στη ζωή μου!

Πείτε μου σας παρακαλώ τι να κάνω, δεν αντέχω άλλο αυτές τις σκέψεις!

Στο ερώτημα σας απάντησε η Έλενα Τσαμκόσογλου, Ψυχολόγος- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αγαπητή Αναγνώστρια, 

Περιγράφετε πώς αυτή η διπλή απώλεια είναι επώδυνη για σας. Είναι επόμενο να θρηνείτε την απουσία από τη ζωή σας του ανθρώπου που αποτέλεσε και τον καλύτερο φίλο αλλά και τον σύντροφο σας. Κάθε χωρισμός μοιάζει με έναν μικρό θάνατο. Οι εκκρεμότητες που νιώθετε ότι έχουν μείνει στην μεταξύ σας επικοινωνία, πράγματα που θέλετε να πείτε και τα νιώθετε να αιωρούνται, δεν σας αφήνουν να περάσετε στην αποδοχή της κατάστασης, στην ηρεμία και στο να προχωρήσετε.

Εάν πνίγεστε από όλα αυτά που έχετε να πείτε και θέλετε να του μιλήσετε, μπορείτε να αναλογιστείτε τι σας εμποδίζει να το κάνετε. Εσείς μπορείτε μόνο να ελέγξετε τι θα κάνετε εσείς. Δεν μπορείτε να ελέγξετε πως θα απαντήσει ο άλλος. Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείτε εσείς να επιλέξετε μετά πως θα αντιδράσετε.

Έχει ενδιαφέρον να διερευνήσετε πως εμφανίστηκαν συγκρούσεις όταν γίνατε ζευγάρι: πώς άλλαξαν ίσως οι προσδοκίες σας και διαμόρφωσαν μια νέα δυναμική στη σχέση σας. Κάθε φάση στη ζωή μας που μοιάζει δύσκολη μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και να μάθουμε κάτι που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο στο μέλλον σε άλλες ανθρώπινες σχέσεις.

Σε όλη αυτή τη διερεύνηση του τι σημασία έχει ακριβώς αυτή η κατάσταση για εσάς, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το υποστηρικτικό κλίμα ενός ειδικού ψυχικής υγείας ώστε να φωτίσετε τις κατάλληλες πτυχές που θα σας βοηθήσουν να δείτε πώς μπορείτε να προχωρήσετε στη ζωή σας μια και αυτό διατυπώνετε ήδη  εσείς η ίδια  σαν δικό σας αίτημα.

Έλενα Τσαμκόσογλου
Ψυχολόγος- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
6972137475

 

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα