Έκανα-έκτρωση-πριν-3-μέρες.-Έχω-ακόμα-πόνο-στην-κοιλιακή-χώρα,-καθώς-και-αίμα.-Τι-να-κάνω;

Έκανα έκτρωση πριν 3 μέρες. Έχω ακόμα πόνο στην κοιλιακή χώρα, καθώς και αίμα. Τι να κάνω;

Καλησπέρα, πριν 3 ημέρες  στις 15 του μήνα έκανα μια έκτρωση αλλά μέχρι και σήμερα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα πονάω, επίσης το αίμα μου έχει σταματήσει. Είναι φυσιολογικά αυτά τα συμπτώματα;

Στο ερώτημα σας απάντησε ο Πάνος Αντσακλής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Είναι αναμενόμενο μετά από μία επέμβαση στην μήτρα, όπως είναι και η τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης (αυτό που ονομάζουμε και έκτρωση), η γυναίκα που υποβάλλεται σε αυτήν την επέμβαση να έχει για λίγες ημέρες ήπιο πόνο στο υπογάστριο (χαμηλά στην κοιλιά δηλαδή) και συνήθως ο πόνος αυτός περιγράφεται παρόμοιος με αυτόν της περιόδου και περνάει με τα κλασσικά παυσίπονα.

Επίσης αναμενόμενο είναι να υπάρχει και αίμα κολπικά μετά από μία τέτοια επέμβαση, που σταδιακά θα μειώνεται. Τα συμπτώματα αυτά, κυρίως το αίμα κολπικά μπορεί να διαρκέσουν έως και 7-10 ημέρες, μπορεί όμως να σταματήσουν και πολύ νωρίτερα.

Εφόσον υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία πάντα συστήνεται να επικοινωνείτε με τον ιατρό σας, ο οποίος γνωρίζει και το πλήρες ιστορικό σας, καθώς και τις λεπτομέρειες της επέμβασης στην οποία υποβληθήκατε.

Πάνος Αντσακλής
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X