Οι διατροφικές διαταραχές που σημάδεψαν την ζωή 3 star

Princess Diana

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μίλησε δημόσια για τα θέματα της βουλιμίας, πρώτη φορά το 1994. Τότε ήταν πρωτοφανές φαινόμενο κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας να μιλά για τέτοια ζητήματα, πράγμα που την έκανε ακόμα πιο ανθρώπινη και αγαπητή στον κόσμο, καθώς με την ομιλία της βοήθησε πολλούς ανθρώπους της εποχής που αντιμετώπιζαν παρόμοια ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: “Είμαι βέβαιη ότι η απόλυτη λύση βρίσκεται μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό. Όμως, με τη βοήθεια και τη φροντίδα που παρέχονται από επαγγελματίες, οικογένεια και φίλους, τα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές μπορούν να βρουν έναν καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της ζωής τους. ”

Η γενναία αυτή ομιλία της, σχετικά με τη διατροφική διαταραχή και τους προσωπικούς της αγώνες, έδωσε σε πολλούς το θάρρος να αρχίσουν να μιλούν και για τις δικές τους διατροφικές διαταραχές.

Demi Lovato

Η Demi Lovato, ύστερα από την θεραπεία που έλαβε το 2010, σχετικά με την ανορεξία και την βουλιμία, μιλά ανοιχτά και βοηθάει νεαρές γυναίκες να αντιμετωπίσουν και εκέινες την κατάσταση αυτή και να βγούν νικήτριες.

Πιο συγκεκριμένα στο παρελθόν είχε δηλώσει πως “Έζησα γρήγορα και νόμιζα πως θα πεθάνω νέα, δεν πίστευα ότι θα φτάσω τα 21 μου χρόνια.”

Elton John

Ο Έλτον Τζον είχε μια ταραχώδη ζωή, γεμάτη αλκοολισμό, κατάχρηση ναρκωτικών και βουλιμίας. Πλαιότερα είχε υποβλιθεί σε θεραπεία κατά της βουλιμίας, καθώς και σε απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Για πολλά χρόνια, ήταν δύσκολο για αυτόν να αναγνωρίσει ότι είχε ακόμη πρόβλημα, αλλά όπως είπε στον Λάρι Κινγκ, «Μόλις είπα αυτές τις λέξεις [« Χρειάζομαι βοήθεια »], ήξερα ότι επρόκειτο να γίνω καλύτερος και ήμουν αποφασισμένος να γίνω καλύτερος.

Επίσης, μίλησε και για το πόσο βοήθησε που ότι η στενή του φίλη Πριγκίπισσα Νταϊάνα αγωνίστηκε με τη βουλιμία.

Αυτή ήταν μια εμπειρία που τον σημάδεψε, και έτσι από τότε, έχει αγκαλιάσει το σώμα του, τη σεξουαλική του ταυτότητα και τη ζωή του.

Τώρα εστιάζει την προσοχή του στην οικογενειακή και ανθρωπιστική εργασία του μέσω του Elton John AIDS Foundation.

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα