Η δικτατορία της κοινής γνώμης και η ανάγκη μας να ελέγξουμε τα πάντα γύρω μας

Σας καλωσορίζουμε στο 2ο κύκλο των επεισοδιών του ΘΕΡΑ-POD. Στο 10ο επεισόδιο, η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα συζητάει με τoν ψυχοθεραπευτή Κώστα Γεμενετζή για την δικτατορία της κοινής γνώμης και την ανάγκη μας να ελέγξουμε τα πάντα γύρω μας …Καλή ακρόαση!

Περισσότερα για τον Κώστα Γεμενετζή:

Ο Κώστας Γεμενετζής είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Tübingen της τότε Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με υποτροφία της DAAD. Έχει διαταλέσει Αναπληρωτής διευθυντής στην ψυχιατρική κλινική Dr. Binswanger Sanatorium Bellevue στο Kreuzlingen (γερμανοελβετικά σύνορα).
Έχει εργαστεί ως ψυχαναλυτής στο Ινστιτούτο της Daseinsanalyse στη Ζυρίχη.

Το 1984 επέστρεψε στην Ελλάδα. Εγκατάσταση και εργασία στην Αθήνα ως ψυχαναλυτής. Από το 1989 καταπιάνεται με την Εκπαιδευτική δραστηριότητα με σεμινάρια και εποπτείες, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το 2000 μετακομίζει και συνεχιζει την ψυχαναλυτική εργασία στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα αναπτύσσει εκπαιδευτική – διδακτική δραστηριότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το 2004 ιδρύεται η Ελληνική Εταιρεία Φαινομενολογικής – Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος για τα επόμενα 3 χρόνια.

Από το 2009 είναι Πρόεδρος της IFDA (International Federation of Daseinsanalytic Societies).

 

Σχετικά άρθρα