Η νέα SS21 συλλογή του οίκου Alexander McQueen μέσα από την ταινία μικρού μήκους “First Light”

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που ήρθαν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα μας, όλα άλλαξαν και ως φυσικό επακόλουθο των συνθηκών αυτών, άλλαξε και η βιομηχανία της μόδας και ο τρόπος παρουσίασης της.


Οι οίκοι μόδας εξάντλησαν κάθε φαντασία γυρίζοντας ταινίες μικρού μήκους  με σκοπό να παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Δημιουργώντας έτσι ένα απίστευτο αρχείο ταινιών που πάντα θα ανατρέχουμε σε αυτές με το πέρασμα του χρόνου.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Alexander McQueen, Sarah Burton μόλις παρουσίασε την συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2021 σε ένα σύντομο φιλμ με τίτλο “First Light”. Σκηνοθέτης της οποίας ήταν ο Jonathan Glazer γνωστός για την ταινια του 2013 “Under the skin”, αλλά και του video clip “Karma Police” των Radiohead. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην καρδιά του Λονδίνου – στον ποταμό Τάμεση. Ο σκηνοθέτης με την άκρως ρεαλιστική ματιά του κατάφερε να αποδώσει άρτια την ένταση του ρομαντισμού και των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Συναισθήματα  μπερδεμένα που κυριαρχούν στην ζωή μας όλους αυτούς τους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία δεν έχει μουσική επένδυση, αλλά μόνο φυσικούς ήχους όπως είναι το τιτίβισμα των πουλιών, τα βήματα των πρωταγωνιστών κάνοντάς με αυτον τον τρόπο ακόμα πιο ρεαλιστικό. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου περιγράφει τη συλλογή ως εξής: “Σχήμα, σιλουέτες και όγκος, η ομορφιά των απλών ρούχων, η οποία χάθηκε πίσω από την ουσία της, είναι ένας κόσμος γεμάτος συναίσθημα και ανθρώπινη επικοινωνία”.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας εδώ

 

Σχετικά άρθρα