Ιταλικές ταλιατέλες με πέστο βασιλικό-φουντούκι και ψητά κολοκυθάκια

Υλικά

  • 300 γρ. Ταλιατέλες

  • 300 γρ. κολοκυθάκια

  • ¼ φλιτζάνι ή 60 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 μεγάλη δέσμη φρέσκου βασιλικού

  • 80g ή ½ φλιτζάνι φουντούκια

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • ½ φλιτζάνι ή 60 γραμμάρια φουντούκια 

  • ⅔ φλιτζάνι ή 150 ml παρθένο ελαιόλαδο

  • 70 γραμμάρια παρμεζάνα

  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε στους 180C μέχρι να ροδίσουν για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε μια πετσέτα και αφαιρέστε τα “φλούδια” περιστρέφοντας τα ανάμεσα στη πετσέτα.

Σε ένα μπλέντερ ή γουδοχέρι, προσθέστε το μαϊντανό, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε καθώς προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια προσθέστε τα φουντούκια και την τριμμένη παρμεζάνα, και συνεχίστε να χτυπάτε, μέχρι να γίνει μια πάστα.

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε 6 ή 7 λωρίδες κατά μήκος. Αλείψτε κάθε λωρίδα με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τοποθετήστε τα σε γρκιλ ή ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν.

Ταυτόχρονα βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν.

Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 4 κουταλιές της σούπας πέστο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, τα κολοκυθάκια και μια κ.σ. νερό από τα μακαρόνια.

Σερβίρετε με φύλλα βασιλικού και θρυμματισμένα φουντούκια.

Δείτε όλη τη συνταγή εδώ

 

 

 

Σχετικά άρθρα