Stella Tennant: Ο απρόσμενος θάνατος, οι Ναζί, το πολυσυζητημένο διαζύγιο, τα 4 παιδιά και η απαράμιλλη καριέρα με τεράστιους οίκους μόδας

Στις 22 Δεκεμβρίου, το πιο διάσημο αριστοκρατικό σούπερ μοντέλο της Βρετανίας με την ανδρόγυνη φιγούρα Stella Tennant, πέθανε μόλις σε ηλικία 50 ετών, λίγους μήνες μετά το χωρισμό του από τον άντρα της, ύστερα από 21 χρόνια γάμου.

Η οικογένεια της, επαίνεσε τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών ως μια «υπέροχη γυναίκα και έμπνευση για όλους μας» σε μια δήλωση, που επιβεβαίωνε τον «ξαφνικό της θάνατο» και ζητούσε το σεβασμό της ιδιωτικής τους ζωής.

Η αιτία θανάτου της Tennant δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί και η αστυνομία δήλωσε πως δεν υπάρχουν ύποπτα σημάδια.

Η Tennant, ήταν το μικρότερο παιδί από τα 3. Πατέρας της ο Tobias William Tennant, γιος του 2ου βαρόνου Glenconner και μητέρα της, η Emma Cavendish. Η Tennant ήταν εγγονή του 11ου Δούκα του Ντέβονσαϊρ, Andrew Cavendish και Deborah Mitford, της γωνστής οικογενείας Mitford. 

Η οικογένεια Mitford, ήταν γνωστή για τη σχέση της με τους ναζί και τον Χίτλερ, αφού η Unity Mitford, φαίνεται να είχε στενή σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ. Επίση η αδερφή της Diana, είχε παντρευτεί έναν φασίστα της εποχής. Ωστόσο η γιαγιά της Tennant, Deborah Mitford, αποτελεί ηρωίδα για την Αγγλία, αφού διέσωσε ένα από τα αγαπημένα αρχοντικά της Μεγάλης Βρετανίας, που αποτελέι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας.

Η Tennant, γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε σε μια φάρμα στα σύνορα της Σκωτίας. Φοίτησε το St Leonards School στο St Andrews και το Marlborough College, και στη συνέχεια σπούδασε γλυπτική στο Winchester School of Art.

Το 1993 και μόλις έχοντας αποφοιτήσει από την Σχολή Καλών Τεχνών, η Tennant, πήγε σε μια φωτογράφιση του φωτογράφου της Αμερικανικής Vogue Steven Meisel. Σε ηλικία 23 ετών και με ένα σκουλαρίκι septum στην μύτη που δεν ήθελε με τίποτα να αποχωρηστεί, η Tennant, κυριολεκτικά έσκισε.

Η ιδιαίτερη της φιγούρα, τα σκαλισμένα ζυγωματικά σαν σφήκα, όπως τα περιέγραφαν, το πείσμα της και το έντονο βλέμμα της, κέρδισαν τον Meisel και την πήρε στο Παρίσι την επόμενη κιόλας μέρα για μια ακόμη φωτογράφιση.

Η ίδια δίσταζε να γίνει μοντέλο και αρχικά απέρριψε την προσφορά να μπεί σε ένα πρακτορείο. Η καριέρα της ωστόσο απογειώθηκε, με πολλά εξώφυλα σε Ιταλική, Αγγλική, Γαλλική Vogue και Harper’s Bazzar. Ακόμα, περπάτησε για σχεδιαστές γνωστών οίκων μόδας, όπως Versace, Alexander McQueen, Calvin Klein, Chanel, Hermes, Burberry και Karl Lagerfeld.

Ο τελευταίος μάλιστα, παρομοίαζε την Tennant, με την Coco Chanel και για πολλά χρόνια ήταν η μούσα του, καταλαμβάνοντας την θέση της Κλόντια Σίφερ, όπου δήλωνε μαγεμένη με την μοντέρνα γοητεία της.


Η Tennant παντρεύτηκε τον David Lasnet, Γάλλο φωτογάφο στη μικρή ενοριακή εκκλησία της Όξναμ στα σύνορα της Σκωτίας το 1999. Με τον σύζηγο της, γνωρίστηκαν όταν ο Lasnet ήταν στο αποκορύφωμα της φήμης του και εργαζόταν ως βοηθός για τον Mario Testino, όπου του ανατέθηκε μια φωτογράφιση με την Tennant στη Νέα Υόρκη. Μετά από έναν υψηλού προφίλ γάμο, ζούσαν μαζί κοντά στην στα σύνορα της Σκωτίας. Μαζί απέκτησαν 4 παιδία τον Marcel, τη Cecily, τη Jasmine και την Iris, ηλικίας 15 έως 22 ετών. Ο Lasnet, αργότερα άλλαξε το επάγγελμά του και έγινε οστεοπαθητικός αφού ο γιος τους Μάρσελ είχε κοκκύτη ως παιδί.

Το ζευγάρι κατείχε μια τεράστια περιουσία από ακίνητα, που περιλαμβάνει ένα πολυτελές σπίτι στο Εδιμβούργο και ένα αρχοντικό κοντά στο κτήμα του πατέρα της. 

Η Tennant, αποσύρθηκε το 1998 από τον χώρο της μόδας, καθώς ήταν έγκυος με το πρώτο της παιδί. Αργότερα ωστόσο επέστρεψε στις πασαρέλες και συγκεκριμένα το 2002 για τον Karl Lagerfeld. Ύστερα, εργάστηκε για πολλές καμπάνιες πίσω από την κάμερα.

Τελευταία της πασαρέλα ήταν στις 22 Ιανουαρίου του 2020 στο Paris Fashion Week show, για τον οίκο Valentino και την σειρά Spring/Summer 2020.


Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012, η ​​Tennant μαζί με τη Naomi Campbell και την Kate Moss, φορούσαν δημιουργίες από Βρετανούς σχεδιαστές ειδικά για την εκδήλωση.

Το 2016, η Tennant και η Lady Isabella Cawdor παρουσίασαν για πρώτη φορά την ready to wear συλλογή τους, για την Holland & Holland.

Η γλυπτική δεν τελείωσε εκέι για το διάσημο μοντέλο, αφού μαζί με την αδερφή της, δημιούργησαν μια εταιρεία πολυτελών οικιακών ειδών, την Tennant & Tennant.

Η Tennant πέθανε πέντε ημέρες μετά τα 50α γενέθλιά της στις 17 Δεκεμβρίου και πλήθος κόσμου έσπευσε να αφιερώσει λίγα λόγια τιμής και αγάπης για εκέινη στα social media. Κάποιοι από αυτούς ήταν: η πρώην συντάκτρια της Vogue Alexandra Shulman, η Fashion designer Stella McCartney, ο British Vogue Editor και αρχισυντάκτης Edward Enninful, ο φωτογράφος Josh Olins της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, ο κομμωτής της Πριγκίπισσας Diana Sam McKnight και ο Make-up artist Kay Montano. 

 

 

Σχετικά άρθρα