Πολέντα με παρμεζάνα και άγρια μανιτάρια!!!

Υλικά για την πολέντα

  • 3 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα

  • 1 φλιτζάνι πολέντα 

  • 100 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη

  • 60 γρ. βούτυρο

Υλικά για τα μανιτάρια

  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο

  • 500 γρ. μανιτάρια, χρησιμοποιήστε ποικιλία άγριων, αποξηραμένων και φρέσκων για ένα πιο ενδιαφέρον πιάτο

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • ¾ φλιτζάνι  κόκκινο κρασί κατά προτίμηση (Shiraz ή Cabernet Sauvignon)

  • 2-3 κλαδάκια θυμάρι αποξηραμένα

  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο αποξηραμένο, ψιλοκομμένο

  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών

  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

  • Ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Παρασκευή

Για την πολέντα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις βράσει σβήνουμε τη φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πολέντα και αναμειγνύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο. 

Για τα μανιτάρια: Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και ρίξτε τα σε ένα τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, τις σκελίδες σκόρδου και αφήστε τις λίγο να κάψουν. Στην συνέχεια προσθέστε το κρασί, τον ζωμό, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και κατεβάστε την φωτιά στο χαμηλό.

Προσθέστε λίγο βούτυρο ακόμα και στην συνέχεια ρίξτε τα μανιτάρια. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα μανιτάρια μα την σάλτσα.

Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο.

Δείτε όλη την συνταγή εδώ

Σχετικά άρθρα