Μελιτζάνα Caponata σε φρυγανισμένο ψωμί!!!

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες (περίπου 1 κιλό)

  • 2 ραβδιά σέλινο ψιλοκομμένα (περίπου 150 γρ.)

  • 2-3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες (περίπου 150 γρ.)

  • 1 καφέ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1¼ φλιτζάνι ή 200 γρ. μικτές μαύρες και πράσινες ελιές

  • ¼ φλιτζάνι ή 30 γρ. κάπαρη

  • ¼ φλιτζάνι ή 60 γρ. ξύδι κόκκινου κρασιού

  • Ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

  • ⅓ φλιτζάνι ή 50 γρ. κουκουνάρι

  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τοποθετήστε τα κουκουνάρια και αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν. Μόλις πάρουν το χρώμα τους, αφήστε τα στην άκρη και σκουπίστε το τηγάνι να είναι καθαρό.

Στην συνέχεια, ψιλοκόψτε σε κυβάκια τις μελιτζάνες και προσθέστε τις σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν, προσθέστε λίγο αλάτι και αφήστε τις να μαγειρευτούν, μέχρι να καραμελώσουν, για περίπου 8 λεπτά. Τοποθετήστε τις σε ένα απορροφητικό χαρτί και αφήστε τις στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε ξανά ελαιόλαδο και ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλινο, τις ελιές, τη κάπαρη, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά προσθέστε το ξύδι, την πάστα ντομάτας και λίγο νερό.

Τέλος προσθέστε τις μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι, και καλύψτε με ένα καπάκι, για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Για το γαρνίρισμα, προσθέστε κουκουνάρι και φύλλα βασιλικού.

Σερβίρετε σε φρυγανισμένο ψωμί.

Δείτε όλη την συνταγή εδώ:

Σχετικά άρθρα