Πανακότα με sauce από φράουλες και τριμμένο φυστίκι Αιγίνης

Υλικά για την σάλτσα

  • 1 χυμό λεμονιού

  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

  • 300 γρ. φράουλες

Υλικά για την πανακότα

  • 5 μεγάλα αυγά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι ή 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • Για προαιρετική γαρνιτούρα ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένα φυστίκια Μερικά διάφορα μούρα της επιλογής σας

Παρασκευή

Για την σάλτσα: Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι και βράστε μέχρι να καραμελώσουν. Όταν είναι έτοιμα αφήστε να παγώσει σε ένα μπολ και στην συνέχεια τοποθετήστε στο ψυγείο.

Στην συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και αφήστε να βράσουν.

Σε ένα μπολ βάλτε τα ασπράδια από τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπήστε.

Μόλις βράσει η κρέμα, ρίξτε μέσα στο μείγμα με το ασπράδι μια ποσότητα και ανακτέψτε. Και στην συνέχεια προστέστε όλη την κρέμα.

Τοποθετήστε το μείγμα σε τσίγκινες φόρμες και τοποθετήστε τις σε ένα πυρέξ, όπου θα έχετε γεμίσει μέχρι την μέση με καυτό νερό.

Ψήστε στον φούρνο για 50 λεπτά στους 150 C

Αφήστε τα να παγώσουν και βάλτε στο ψυγείο για μια μέρα

Βγάλτε τα από τις φόρμες και γαρνίρετε με την σος από τις φράουλες, τα μούρα και τριμμένο φυστίκι.

Δείτε όλη την συνταγή εδώ

Σχετικά άρθρα