Ξεκίνησε τη μέρα σου με το πιο δυναμωτικό πρωινό. Φρυγανισμένο ψωμί με τηγανητά αυγά, αβοκάντο, ντομάτες, μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά

  • 4 πολύ φρέσκα αυγά
  • 2 ντομάτες
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια
  • 2 φλιτζάνια πλυμένα φύλλα σπανάκι
  • Μερικά κλαδάκια σχοινόπρασο
  • 1 αβοκάντο
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο

Παρασκευή

Κόψτε τις ντομάτες στη μέση (αφαιρέστε τους πυρήνες εάν είναι μεγάλες), καθαρίστε το αβοκάντο και κόψτε τα μανιτάρια σε κυβάκια.

Σε ένα τηγάνι, με μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τις ντομάτες κομμένες προς τα κάτω, προσθέστε λίγο αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελωθεί μόνο από τη μία πλευρά.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα μανιτάρια σε κύβους, πασπαλίστε τη σκόνη κρεμμυδιού και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβοκάντο για να ζεσταθεί και το σπανάκι.

Όσο τα υλικά μας μαγειρεύονται, ετοιμάστε τα ψωμάκια, τοποθετώντας τα στη φρυγανιέρα ή σε ένα ταψί.

Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε λάδι, τα 4 αυγά, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο πριν τα αυγά είναι έτοιμα, προσθέτουμε ¼ φλιτζάνι νερό και κλείνουμε με το καπάκι, αφήνοντας τα να βράσουν.

Μόλις το τηγάνι με τις ντομάτες και τα άλλα υλικά είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Για το στήσιμο του πιάτου, τοποθετούμε τις ντομάτες, τα μανιτάρια και το σπανάκι στην άκρη του πιάτου, ενώ αλείφουμε το αβοκάντο στο ψωμί που έχουμε αφαιρέσει από την φρυγανιέρα. Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα τα τοποθετούμε πάνω στις φέτες του ψωμιού και απολαμβάνουμε!!!

Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού είναι απαραίτητος για να συμπληρώσει αυτό το δυναμωτικό πρωινό.

Δείτε το βίντεο με την συνταγή εδώ

Σχετικά άρθρα