Κέικ κερασιού με αμαρέτο!!!

Υλικά

  • 2 ολόκληρα μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη, συν 3 κουταλιές της σούπας για τα κεράσια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ.  βούτυρο
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. φρέσκα κεράσια
  • 5 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto (ή μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου και λίγο νερό)

Παρασκευή

Βήμα 1 Καθαρίστε τα κεράσια, (κρατήστε μερικά στην άκρη για την γαρνιτούρα). Στην συνέχεια κόψτε τα στην μέση και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και αμαρέτο. Αφήστε τα να σιγοβράσουν, σβήστε τη φωτιά μετά από 30 δευτερόλεπτα και σουρώστε τα, κρατώντας το ζουμί.

Βήμα 2 Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή ένα μίξερ χειρός. Κοσκινίστε και προσθέστε το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τα μαγειρεμένα κεράσια και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.

Βήμα 3 Βουτυρώστε το ταψί και προσθέστε όλο το μείγμα με μια σπάτουλα σε όλα τα σημεία του ταψιού. Στην συνέχεια, τοποθετήστε τα υπόλοιπα άψητα κομμένα κεράσια στην κορυφή του μείγματος, αφήνοντας άφθονο χώρο στο μεταξύ τους .

Βήμα 4 Ψήστε για 25-30 λεπτά στους 180 ° C.

Βήμα 5 Μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο, περιχύστε με το ζουμί από τα κεράσια που είχαμε κρατήσει από πριν, αφού πρώτα το έχετε ζεστάνει στα μικροκύματα για λίγο.

Βήμα 6 Μόλις το κέικ έχει πάρει την θερμοκρασία του δωματίου, ρίξτε λίγο αμαρέτο από πάνω για περισσότερη γεύση.

Δείτε όλη την συνταγή εδώ

 

Σχετικά άρθρα