Το iconic style της Grace Kelly μέσα από 20 vintage φωτογραφίες

Μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο που έπαιζε στην μεγάλη οθόνη ήταν σίγουρα η Grace Kelly, fashion icon της εποχής που παραμένει πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες, καθώς και για πολλές βασίλισσες και πριγκίπισσες της Ευρώπης.

Η Grace Kelly δεν ήταν μόνο όμορφη και χαρισματική, αλλά και θαυμάσια ηθοποιός. Μούσα του Alfred Hitchcock με την οποία κέρδισε και Όσκαρ, γνωστή στην ιστορία ως η γυναίκα με το καλύτερο φόρεμα που φορέθηκε ποτέ τη νύχτα των Όσκαρ, φόρεμα που σχεδιάστηκε για αυτήν από τον Edith Head.

Στα γυρίσματα της τελευταίας της ταινίας δε, είναι που τοποθετείται και η αρχή ενός μεγάλου fashion έρωτα στη ζωή της: η Kelly bag. Η ηθοποιός στάθηκε μπροστά στη βιτρίνα του οίκου Hermès, κοιτώντας μία Haut à Courroie τσάντα που σχεδιάστηκε στο Παρίσι το 1938. Η Grace λάτρεψε την τσάντα και η τσάντα εκείνη και αυτή η αγάπη αναγνωρίστηκε μέχρι και από τον Γαλλικό οίκο, ο οποίος την ονόμασε Kelly bag.

Θυσίασε την καριέρα της για τα μάτια του πριγκιπα της καρδιάς της, τον πρίγκιπα Rainier III του Monaco. Με ένα γάμο που έμεινε στην ιστορία όπου η Grace φόρεσε ένα νυφικό της αγαπημένης της σχεδιάστριας, Helen Rose

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά εκπληκτικών vintage φωτογραφιών που αντιπροσωπεύουν την iconic προσωπικότητα της.

 

Σχετικά άρθρα