Ασιατική-κοτόσουπα-που-θα-τονώσει-το-ανοσοποιητικό-μας-σύστημα!!!

Ασιατική κοτόσουπα που θα τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα!!!

Υλικά

  • 1 ολόκληρο μεγάλο κοτόπουλο ή 2 στήθη κοτόπουλου και ζωμός κοτόπουλου
  • 10 σκελίδες σκόρδο, περίπου 1 ολόκληρο σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καφέ κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά 
  • 1 ματσάκι λαχανίδα μόνο τα φύλλα
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 400 γραμμάρια κρέμα ή γάλα καρύδας
  • Αλατοπίπερο
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

Παρασκευή

Βήμα 1 Χωρίστε το κοτόπουλο σε τέσσερα κομμάτια. Τοποθετήστε τα μπούτια εφόσον τα έχετε χτυπήσει καλά σε μια κατσαρόλα και προσθέστε άφθονο νερό, μαζί με ένα φύλλο δάφνης και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά μέχρι να γίνει ένας ζωμός κοτόπουλου. Κρατήστε τα στήθη χωρίς το δέρμα και κόψτε τα σε μικρές λωρίδες και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2 Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και αφήστε να τσιγαριστει. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το μισό σκόρδο (5-6 σκελίδες) και αφήστε το να τσιγαριστει. Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ και τον κουρκουμά. Ψιλοκόψτε μόνο τα φύλλα της λαχανίδας και προσθέστε τα στη κατσαρόλα. Συνεχίστε να τσιγαρίζεται μέχρι να μαραθεί η λαχανίδα.

Βήμα 3 Σουρώστε το κοτόπουλο όταν είναι έτοιμο και προσθέστε τον ζωμό του στην κατσαρόλα με την λαχανίδα, αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.  

Βήμα 4 Προσθέστε το γάλα καρύδας και τις φέτες κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά και σιγοβράστε για ακόμα 10 λεπτά.

Βήμα 5 Προσθέστε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το υπόλοιπο σκόρδο. 

Βήμα 6 Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X