Τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου Joe Biden: Οι εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση.

Ορκίστηκε ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μια διαφορετική ορκωμοσια  αφού πραγματοποιήθηκε χωρίς πλήθος όπως συνηθίζεται, λόγω της πανδημίας όμως δόθηκε ένα ξεχωριστό σόου με εκλεκτούς καλεσμένους. Στην τελετή ορκωμοσίας, φυσικά, ξεχώρισαν οι γυναικείες δυναμικές παρουσίες και οι στυλιστικές τους επιλογές. Όπου συνήθως μέσα από αυτές τις εμφανίσεις ώς προς την επιλογή των ρούχων ακόμα και των αποχρώσεων τους, έχουν ως στόχο να περάσουν τα δικά τους πολιτικά μηνύματα.

Παρακάτω θα βρείτε τις εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση και ποιους σχεδιαστές επέλεξαν

1. Jill Biden

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Jill Biden επέλεξε να φορέσει μία δημιουργία ενός ανεξάρτητου αμερικάνικου brand, Markarian. Η σχεδιάστρια του οίκου Alexandra O’Neill σχεδίασε για εκείνη ένα τουίντ φόρεμα και ένα μαντό στην απόχρωση του μπλε του ωκεανού. Χρώμα που συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την σταθερότητα.  Στη συνέχεια η Τζιλ Μπάιντεν άλλαξε και μπήκε στον Λευκό Οίκο ντυμένη στα λευκά. Επέλεξε ένα μακρύ, λευκό παλτό και φόρεμα του οίκου Gabriela Hearst καθώς και nude σατέν γόβες από το brand της Sarah Jessica Parker. Ολοκλήρωσε το λευκό look με μάσκα και δερμάτινα γάντια. Το χρώμα αυτό αντικατοπτρίζει την επιθυμία να αναδείξει την άνεση και να διαβεβαιώσει το έθνος ότι η δημοκρατία των ΗΠΑ είναι πλέον ασφαλής στα χέρια.


2. Kamala Harris

Για την ημέρα που γράφτηκε στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η Kamala Harris επέλεξε φόρεμα και παλτό στην ίδια απόχρωση από τους νέους, αφροαμερικανούς και αγαπημένους της σχεδιαστές Christopher John Rogers και Sergio Hudson, το οποίο συνδύασε με δερμάτινα γάντια και ψηλοτάκουνες γόβες.
Η επιλογή αυτού του χρώματος -που είναι μίξη των χρωμάτων του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, κόκκινο και μπλε- ήταν εσκεμμένη καθώς αυτό εμπνέει στον κόσμο την αίσθηση της αλληλεγγύης, του δικομματισμού και της ενότητας. Εκτός από αυτό όμως αποτελεί κ μία αναφορά στη Shirley Chisholm, την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που επεδίωξε να λάβει το προεδρικό χρίσμα ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα (των Δημοκρατικών), το 1972.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Yurman (@davidyurman)

3. Michelle Obama

Για ακόμα μια φορά η Michelle Obama κατάφερε να περάσει το δικό της πολιτικό μήνυμα με την εμφάνισή της στην ορκωμοσία του Joe Biden. Με υπογραφή του  νέου Sergio Hudson ,  αφροαμερικανού σχεδιαστή που έχει τιμήσει και στο παρελθόν, του ίδιου δηλαδή σχεδιαστή που έντυσε και την Kamala Harris. Ως πρώην Πρώτη Κυρία συνόδευσε τον σύζυγό της, πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α, Barrack Obama, και για την περίσταση επένδυσε σε ένα chic σύνολο από ζιβάγκο, ψηλόμεση παντελόνα και μάξι παλτό όλα σε αποχρώσεις του μωβ. Τo look της ολοκλήρωσε με ζώνη με χρυσή αγκράφα, δερμάτινα γάντια και μάσκα προστασίας προσώπου σε μαύρο χρώμα. Η επιλογή του χρώματος και για την Michelle Obama καθόλου τυχαία δεν ήταν αφού το μωβ είναι ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει τον δικομματισμό και την ενότητας που θέλει να περάσει η νέα διοίκηση μετά από 4 χρόνια διχασμού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rachel Zoe (@rachelzoe)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sheila E. (@sheilaedrummer)

4. Amanda Gorman

Η Amanda Gorman είναι η νεαρότερη ποιήτρια που απήγγειλε ποίημα σε ορκωμοσία Αμερικανού προέδρου, γράφοντας τη δική της ιστορία. Ανέβηκε στο βάθρο και απήγγειλε το ποίημα “The Hill We Climb”, το οποίο έγραψε με αφορμή τα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Η 22χρονη ποιήτρια επέλεξε να φορέσει ένα κίτρινο Prada παλτό, δια χειρός Miuccia Prada και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια κρίκους με κρεμαστό διαμάντι του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Κούλη, από την συλλογή Energy τα οποία είναι ένα δώρο που της είχε κάνει η Oprah Winfrey.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amanda Gorman (@amandascgorman)

5. Lady Gaga

Εκεί ήταν και η εκκεντρική Lady Gaga, η οποία εμφανίστηκε στην έναρξη της τελετής και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Αμερικής και αποθεώθηκε για την ερμηνεία της. Επέλεξε να φορέσει μία τεράστια κόκκινη – μαύρη τουαλέτα, υψηλής ραπτικής υπογράφει ο Daniel Roseberry, Creative Director του οίκου Schiaparelli με ένα τεράστιο χρυσό περιστέρι στο πέτο – σύμβολο κομψότητας και ειρήνης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga)

6. Jennifer Lopez

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην τελετή είναι και η Jennifer Lopez. Η λατίνα σταρ εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά με την εμφάνισή της επιλέγοντας ένα σύνολο Chanel σε εκρού αποχρώσεις αποτελούμενο από tweed παλτό, μεταξωτή μπλούζα, παντελόνι κεντημένο με πούλιες. Την εμφάνισή της ολοκλήρωσε με κοσμήματα επίσης Chanel. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από το τέλος της ερμηνείας της, η JLo απευθύνθηκε στο κοινό στα ισπανικά. Ήταν μία φράση της δέσμευσης πίστης στη μητρική της γλώσσα: «Ένα έθνος υπό τον Θεό, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Lopez (@jlo)


7. Katy Perry

Την τελετή ορκωμοσίας  «έκλεισε» η Katy Perry ερμηνεύοντας το τραγούδι της Fireworks. H οποία επέλεξε να φορέσει ένα total white, μινιμαλιστικό ντε πιες από τον σχεδιαστή Thom Browne, το οποίο αποτελούνταν από σατέν κορσέ, μάξι φούστα, γάντια και cropped και κασμίρ παλτό με ουρά. Το look ολοκληρώθηκε με ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια σε σχήμα καρδιάς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KATY PERRY (@katyperry)

 

Σχετικά άρθρα