60 χρόνια μετά και εξακολουθούν να είναι τα πιο πολυπόθητα παπούτσια

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα εμβληματικά δίχρωμα γοβάκια Chanel κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 60 χρόνια, εξακολουθούν να είναι ένα από τα πιο πολυπόθητα ζευγάρια παπουτσιών στο χώρο της μόδας. Και αυτό αποδεικνύεται κάθε σεζόν αφού μόλις κυκλοφορήσουν αμέσως εξαντλούνται. Τι είναι αυτό που τα καθιστά τοσο δημοφιλή;

Σχεδιασμένα το 1957 από την Gabrielle Chanel με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η επιλογή του μπεζ χρώματος ήταν για να επιμηκύνει το σχήμα τους και τα μαύρο, για να φαίνεται το πόδι μικρότερο και να προστατεύσει το δάχτυλο από μακροχρόνια φθορά. Έτσι εκτός από το γεγονός ότι με αυτο τον συνδυασμό χρωμάτων έκανε το πόδι να φαίνεται μακρύτερο και την πατούσα μικρότερη, εξασφάλισε σταθερότητα και τέλεια άνεση με το τακούνι των 5 cm. Για άλλη μια φορά, η σχεδιάστρια έσπασε τους κώδικες και απελευθέρωσε τις γυναίκες από τους περιορισμούς, αφού τα παπούτσια μέχρι τότε ήταν μονόχρωμα και έπρεπε να τους τα κατασκευάζουν κατόπιν παραγγελίας.

Το 1937, σχεδόν 20 χρόνια πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους, τα διάσημα παπούτσια είχαν ήδη εμφανιστεί στα πόδια της Gabrielle Chanel, όπως θα δείτε παρακάτω σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον αστέρι του Ballets Russes, Serge Lifar.

 

 

Σχετικά άρθρα