Αυτοί είναι οι 3 stars της Παγκόσμιας σκηνής που έδωσαν την μάχη τους με τα ναρκωτικά και την Ηρωίνη

Τι είναι η ηρωίνη;

Η ηρωίνη ή διακετυλομορφίνη, είναι οπιοειδές ναρκωτικό που ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ναρκωτικών λόγω του εξαιρετικά υψηλού σημείου εθισμού που προκαλεί ενώ είναι και κατασταλτικό.

Η παπαρούνα του οπίου είναι και η πηγή των οπιοειδών, που περιλαμβάνουν το όπιο, τη μορφίνη, την ηρωίνη και κωδεΐνη. Τα οπιοειδή αξιολογήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από αρχαιοτάτων χρόνων για την ικανότητα τους να ανακουφίζουν τον πόνο και να προκαλούν αίσθηση ευφορίας.

Πως γίνεται η χρήση τους ;

  • Στοματική
  • Ρινική
  • Ενδοφλέβια
  • Υπόθετο
  • Αναθυμιάσεων

Robert Downey Jr.

Ο Robert Downey Jr, έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του “Iron Man”, ωστόσο λίγοι είναι εκέινοι που γνωρίζουν την δύσκολη παιδική ηλικία, τα ναρκωτικά και την φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Downey, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τα ναρκωτικά στην τρυφερή ηλικία των 8 ετών, λόγω του πατέρα του. Από εκέι και ύστερα, είχε δοκιμάσει τα πάντα, από κρακ, κοκαΐνη, μέχρι ηρωίνη, πράγμα που τον έκανε να μπεί φυλακή και να έχει εις βάρος του πολλές κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών από το 1996 έως και το 2001.

Όταν κάνεις σκληρά ναρκωτικά όπως κοκαΐνη και ηρωίνη, γίνεσαι ανυπεράσπιστος. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από αυτή την απελπιστική κατάσταση είναι η παρέμβαση.

Russell Brand

Ο Άγγλος κωμικός ηθοποιός Russell Brand, μιλά δημόσια και χωρίς κανένα ίχνος συστολής, για την χρόνια εμπειρία του με τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα με την ηρωίνη, ενώ δυστάζει να μιλήσει για τον εθισμό του στο σεξ.

Όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 16 ετών, όταν η μητέρα του έφυγε από το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, Ο Brand χαρακτήρισε την πρώτη του εμπειρία με την ηρωίνη ως «ευχάριστη», δηλώνοντας στο The Guardian πως «Δεν μπορώ να σας μεταφέρω με ακρίβεια την αποτελεσματικότητα της ηρωίνης στην εξουδετέρωση του πόνου. Μετατρέπει όμως μια σφιχτή, λευκή γροθιά σε ένα απαλό, καφέ κύμα »

Τον Δεκέμβριο του 2014, έγραψε στο Twitter ότι ήταν 12 χρόνια καθαρός και νηφάλιος.

Cory Monteith

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής εκπομπής “Glee”, Cory Monteith, πολεμούσε μέσα από τα λαμπερά φώτα τον εθισμό του με την ηρωίνη.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Parade, ο Monteith είπε ότι παρέλειπε το σχολείο για να μεθύσει και να κάνει χρήση ηρωίνης μέχρι την ηλικία των 13. «Οτιδήποτε και τα πάντα, όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε. «Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα.»

Στα 19 του, οι φίλοι του μπήκαν μπροστά και τον ώθησαν στην απεξάρτηση, καθώς τον βοήθησαν να εργαστεί και να σπουδάσει υποκριτική.

Το ταλέντο του μεγάλο και η ομορφιά του συγκλονιστική, πράγμα που τον έφερε σύντομα στην κορυφή, καθώς έγινε πρωταγωνιστής στην νεανική σειρά μιουζικάλ “Glee”. Από ότι φαίνεται όμως τα φώτα της δημοσιότητας και η αναγνώριση, τον έκαναν να κυλήσει πάλι στα ναρκωτικά. 

Ώσπου τον Ιούλιο της ίδια χρονιάς, όπου έχασε την ζωή του από υπερβολική χρήση ηρωίνης σε συνδυασμό με αλκοόλ.

Πηγές

https://el.wikipedia.org/wiki/Ηρωίνη

Σχετικά άρθρα