Το απόλυτο σάντουιτς με μπριζολάκια και καραμελωμένα κρεμμύδια!!!

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 4 μεγάλα καφέ κρεμμύδια
  • 5 κλαδάκια θυμάρι
  • Ελαιολάδου
  • Αλατοπίπερο

Υλικά για την σάλτσα

  • 1 κούπα ντοματίνια
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι

Υλικά για το σάντουιτς

  • 2 ροδέλες καπνιστού μπέικον
  • 2 φιλέτα μπριζόλες
  • 4 παχιές φέτες ψωμιού
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλατοπίπερο
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνας

Παρασκευή

Βήμα 1 Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα στην μέση και ψιλοκόψτε τα. Στην συνέχεια ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, μέχρι να καλύψει σχεδόν το κάτω μέρος. Ενεργοποιήστε τη φωτιά στη μεγαλύτερη σκάλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέστε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και καλύψτε με το καπάκι. Συνεχίστε να ελέγχετε και να ανακατεύετε κάθε πέντε λεπτά χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 2 Για τη σάλτσα ντομάτας: Αφαιρέστε τα πράσινα, πλύντε τα καλά και κόψτε τα στη μέση. Σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο και προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια, αλάτι, βαλσάμικο ξύδι και χαμηλώστε τη φωτιά για ένα απαλό σιγοβράσιμο, περίπου για 10 λεπτά.

Βήμα 3 Αφαιρέστε την πέτσα από το μπέικον, κόψτε το στη μέση και τοποθετήστε το σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό και στη συνέχεια αφαιρέστε το.

Βήμα 4 Κόψτε τέσσερις φέτες φρέσκο ​​ψωμί αρκετά παχύ. Τοποθετήστε σε ένα ταψί σε υψηλή φωτιά τις φέτες ψωμί και ψήστε ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, ψήστε το σε μια τοστιέρα.

Βήμα 5 Για το κρέας, αφαιρέστε την πέτσα, αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά με λάδι. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου και το βούτυρο μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Όταν ι μπριζόλες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις και αφήστε τις να ξεκουραστούν.

Βήμα 6 Πάνω στην πρώτη φέτα ψωμιού, τοποθετήστε λίγη μαγιονέζα, μερικά φύλλα μαρουλιού, το μπέικον, τη σάλτσα ντομάτας, τις μπριζόλες κομμένες σε λωρίδες, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, λίγο από το βούτυρο του σκόρδου και τους χυμούς του κρέατος από το τηγάνι, μερικές φέτες παρμεζάνα και καλύψτε με την άλλη φέτα ψωμί, στην οποία έχετε προσθέσει μαγιονέζα.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

 

Σχετικά άρθρα