Αυτές είναι οι 3 stars που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες

Τι είναι ο καρκίνος του μαστού;

Είναι η ανάπτυξη κακοήθους όγκου στην περιοχή του μαστού. Αποτελεί μία από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στις γυναίκες.

Προκαλείται από ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό παθολογικών κυττάρων που ως έχει ως αποτέλεσμα , το σχηματισμό κακοήθους όγκου στην περιοχή του μαστού και ουσιαστικά αποτελεί κυτταρική νόσο. Τα παθολογικά αυτά κύτταρα έχουν τη δυνατότητα εξάπλωσης σε γειτονικούς ιστούς με αποτέλεσμα τις μεταστάσεις σε διάφορα μέρη του σώματος.

Η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου σε άντρες είναι πολύ μικρή.

Cynthia Nixon

Μπορεί την Cynthia Nixon να την γωνρίσαμε από το «Sex and the City», ωστόσο έγινε ακόμα πιο δημοφιλής όταν μίλησε ανοιχτά το 2002, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και δεν ήταν άλλο από τον καρκίνο του μαστού.

Στην Nixon, ο καρκίνος ήταν κληρονομικός, αφού και η μητέρα της έπασχε στο παρελθόν και βγήκε νικήτρια, όπως και η ίδια.

Έκτοτε, η Nixon έγινε πρέσβης στο Ίδρυμα Καρκίνου του Μαστού της Susan G. Komen και δήλωσε «Κάντε τις μαστογραφίες σας και μην καθυστερήσετε».

Kylie Minogue

Η Αυστραλή ποπ σταρ Kylie Minogue, διαγνώστηκε με πρώιμο στάδιο καρκίνου του μαστού το 2005 στην ηλικία των 39 ετών, λίγους μήνες μετά την εσφαλμένη διάγνωση από το γιατρό της.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε το 2008 στην Ellen DeGeneres «Άρα το μήνυμά μου σε όλους εσάς και σε όλους στο σπίτι είναι, να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. Επειδή κάποιος φοράει λευκή ρόμπα και χρησιμοποιεί μεγάλα ιατρικά εργαλεία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει δίκιο»,

Τέσσερις ημέρες μετά τη διάγνωσή της, η Minogue υπεβλήθει σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια άρχισε χημειοθεραπεία. Από τότε είναι απαλλαγμένη από τον καρκίνο.

Wanda Sykes

Η ηθοποιός και κωμικός Wanda Sykes, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πρώιμου σταδίου στο αριστερό της στήθος το 2011 και επέλεξε διπλή μαστεκτομή, προκειμένου να εξασφαλίσει μια υγιή ζωή στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε το 2011 στην Ellen DeGeneres, «Αφαίρεσα και τα δύο στήθη, ώστε να μην έχω καμία πιθανότητα να πάθω ξανά καρκίνο του μαστού».

Η διπλή μαστεκτομή δεν αποτελεί εγγύηση 100 τοις εκατό από την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες κατά περίπου 90 τοις εκατό.

Πηγές

https://el.wikipedia.org/wiki/Καρκίνος_του_μαστού

Σχετικά άρθρα