Λιγκουίνι με γαρίδες, τσίλι, σκόρδο και σπανάκι

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ξηρών ζυμαρικών
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 τσίλι πιπεριές (Ανάλογα με το πόσο καυτερό το προτιμάτε)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8-10 γαρίδες
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • Ξύσμα από 1 ολόκληρο λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σπανακιού
  • 1 χούφτα φύλλα μαϊντανού

Παρασκευή

Βήμα 1 Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και αφήστε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία. Αφαιρέστε 1 λεπτό νωρίτερα, καθώς θα μαγειρευτούν και στο τηγάνι.

Βήμα 2 Πλύνετε τις γαρίδες, αφαιρέστε τις ουρές, κόψτε τις στη μέση και αφήστε τις στην άκρη.

Βήμα 3 Ψιλοκόψτε το τσίλι διατηρώντας τους σπόρους αν προτιμάτε το πιάτο σας πικάντικο. Κόψτε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα τηγάνι με λάδι σε υψηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4 Προσθέστε τις γαρίδες και τσιγαρίστε ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά.

Βήμα 5 Προσθέστε το ξύσμα ενός ολόκληρου λεμονιού, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6 Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 15 λεπτά.

Βήμα 7 Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 8 Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

 

Σχετικά άρθρα