3 stars με σοβαρή καρδιοπάθεια!!!

Bill Clinton

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton, έχει εισαχθεί εκτάκτως πολλές φορές στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας της καρδιοπάθειας του.

Πιο συγκεκριμένα, το 2004 υπεβλήθει δύο φορές σε τετραπλή παράκαμψη, για να διορθώσει τις μπλοκαρισμένες αρτηρίες.

Έκτοτε έχει χάσει βάρος και ανέκτησε τον έλεγχο της υγείας του, καθώς οι διατροφολόγοι του είχαν προτείνει να αποφύγει τα λιπαρά και να καταναλώνει φασόλια, όσπρια, φρούτα και λαχανικά.

David Letterman

Ο David Letterman, του οποίου ο πατέρας πέθανε από καρδιακή προσβολή σε νεαρή ηλικία, υπεβλήθει σε τετραπλή επέμβαση παράκαμψης το 2000.

Ένα αγγειογράφημα αποκάλυψε στενώσεις στην καρδιά του, οπότε η χειρουργική επέμβαση, ήταν μονόδρομος για να αναδρομήσει τη ροή του αίματος και να μειώσει τον κίνδυνο για μελλοντική καρδιακή προσβολή.

Ο Letterman δεν αντιμετώπισε επιπλοκές μετά τη χειρουργική επέμβαση και επέστρεψε στο “The Late Show” μετά από μόλις έξι εβδομάδες ανάρρωσης.

Toni Braxton

Η τραγουδίστρια Toni Braxton ανακάλυψε το 2004 ότι είχε υψηλή αρτηριακή πίεση και περικαρδίτιδα, μια φλεγμονή της επένδυσης της καρδιάς.

Η περίπτωση της Braxton αποδεικνύει ότι ο καθένας μπορεί να βιώσει καρδιακές παθήσεις, ακόμη και εκείνοι που είναι νέοι και κατά τα άλλα υγιείς.

Έκτοτε η τραγουδήστρια παίρνει beta-blocker (β-αδρενεργικούς αποκλειστές) και επικεντρώνεται στο να παραμένει σε φόρμα.

Αποφεύγει επίσης τα αλμυρά και λιπαρά τρόφιμα, τα οποία επιδεινώνουν την κατάστασή της.

Δείτε σχετικά άρθρα εδώ:

3 stars της παγκόσμιας σκηνής με Διαβήτη Τύπου 2

 

Σχετικά άρθρα