Για πoιο λόγο ζούμε; | Ο Α.Σταλίκας και Μ.Γαλανάκης συζητούν με την Άννα Δρούζα

Σας καλωσορίζουμε στο 2ο κύκλο των επεισοδιών του ΘΕΡΑ-POD. Στο 12ο επεισόδιο, η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα συζητάει με τoν Καθηγητή Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αναστάσιο Σταλίκα και τον Καθηγητή Ψυχολογίας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Μιχάλη Γαλανάκη, για το πως θα μπορέσουμε να γίνουμε ευτυχισμένοι. Aκούστε την συζήτηση μας.

Περισσότερα για τον Αναστάσιο Σταλίκα:

Ο Αναστάσιος Σταλίκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ψυχολογία στο Concordia University στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του στην κλινική ψυχολογία στο University of Ottawa του Καναδά. Διατέλεσε αν. καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του McGill University. Από το 1998 εργάζεται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, του οποίου είναι καθηγητής και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών. Έχει δια­τελέσει αν. διευθυντής έκδοσης του περιοδικού Ψυχολογία, συν-συντονιστής των κλάδων κλινικής και θετικής ψυχολογίας της ΕΛΨΕ.

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, του μοναδικού επιστημονικού φορέα για τη Θετική Ψυχολογία στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 12 βιβλία, 60 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και πάνω από 150 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα πηγάζουν από το χώρο της κλινικής ψυχολογίας και την τελευταία εικοσαετία βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Θετικής Ψυχολογίας.

Περισσότερα για τον Μιχάλη Γαλανάκη:

Ο Δρ. Γαλανάκης Μιχάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας, το 1999. Είναι κάτοχος Πτυχίου Master (MSc) στην Οργανωτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών από το 2003. Το 2009 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών με βαθμό Άριστα.
Εντός των ερευνητικών του ενδιαφερόντων βρίσκονται η ψυχολογική ευδαιμονία, τα θετικά συναισθήματα, το εργασιακό στρες, η ομαδική αποτελεσματικότητα, η κινητοποίηση, η επαγγελματική ικανοποίηση και η εργασιακή συμπεριφορά. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ψυχολογίας και έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Υλοποιεί μαθήματα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο ΤΕΙ Αθηνών, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2009 έχει εποπτεύσει περισσότερες από 100 προπτυχιακές και μεταπτυχιακές διατριβές.
Έχει διακριθεί για την κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων (www.testbiz.com) για την στάθμιση των οποίων έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, την ΓΓΕΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει ψυχομετρικά εργαλεία για την μέτρηση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, της Προσωπικότητας, της Κινητοποίησης, της Ηγεσίας και των Επαγγελματικών Αξιών, τα οποια χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ), συντονιστής του Κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ, μέλος της ΕΛΨΕ από το 2010 και μέλος της Ένωσης Στελεχών Ανθρωπίνου Δυναμικού από το 2008. Επίσης το δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει περισσότερες από 200 ετεροαναφορές σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

 

Σχετικά άρθρα