Ολλανδικά pancakes στο φούρνο, με μούρα και άχνη ζάχαρη

Υλικά για την ζύμη

  • ½ φλιτζάνι γάλα

  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 60 γρ. βούτυρο

  • 4 αυγά εκχύλισμα

  • βανίλιας

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Υλικά για τη διακόσμηση

  • 2 φλιτζάνια ανάμικτα μούρα
  • Ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους  220 ° C

Βήμα 2 Τοποθετήστε το τηγάνι, στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.

Βήμα 3 Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε για περίπου για 20 με 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Βήμα 4 Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο και προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει γυρίστε το τηγάνι για να επικαλύψετε όλες τις πλευρές και να μην κολλήσει. Χύστε απαλά το μείγμα σας στο κέντρο. Επιστρέψτε στο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Βήμα 5 Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε τα μούρα

Βήμα 6 Πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη με ένα αναδευτήρα ή χρησιμοποιώντας ένα μικρό κόσκινο για ζάχαρη. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη την συνταγή εδώ:

Δείτε σχετικά άρθρα:

Απολαυστικά αφράτα pancakes στο λεπτό!

Νηστίσιμα pancakes με σιμιγδάλι

 

Σχετικά άρθρα