Αυγά Shakshuka σε μια καυτερή σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1 καφέ κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ολόκληρο κόκκινο τσίλι
  • 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 700 ml πουρέ ντομάτας
  • 5 ή 6 αυγά
  • 110 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
  • 1 χούφτα γεμάτη φύλλα μαϊντανό
  • Λίγο ψωμί
  • Λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Ξεφλουδίστε και χωρίστε σε κυβάκια το κρεμμύδι, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές (αφαιρέθηκαν οι σπόροι και το στέλεχος). Κόψτε το τσίλι και αφαιρέστε τους σπόρους, ψιλοκόψτε. Κόψτε το μαϊντανό (πλυμένο) και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίστε απαλά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο τσίλι. Προσθέστε την πάπρικα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τα σκελίδες σκόρδου. Στη συνέχεια, προσθέστε τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές και αλατίστε. Προσθέστε το πουρέ ντομάτας, γυρίστε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε απαλά για 15 λεπτά.

Βήμα 3 Σπάστε τα αυγά σε ένα φλιτζάνι. Μόλις η σάλτσα είναι αρκετά παχιά δημιουργήστε μια τρύπα και ρίξτε απαλά κάθε αυγό. Καλύψτε με το καπάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά. Αυτό διαρκεί περίπου 6 λεπτά.

Βήμα 4 Κόψτε λίγο ψωμί και είτε φρυγανίστε χρησιμοποιώντας ένα ταψί ή μια τοστιέρα. Όταν είναι έτοιμα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​ψωμί για να απολαύσετε την όμορφη σάλτσα.

Βήμα 5 Μόλις τα αυγά μαγειρευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αφαιρέστε το καπάκι, θρυμματίστε λίγο κατσικίσιο τυρί και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ξεκίνησε τη μέρα σου με το πιο δυναμωτικό πρωινό. Φρυγανισμένο ψωμί με τηγανητά αυγά, αβοκάντο, ντομάτες, μανιτάρια και σπανάκι

Πρωτότυπη πίτα με αυγά και σπανάκι

 

 

Σχετικά άρθρα