Ποιοι είναι οι 3 κληρονόμοι του IKEA και της Ιkano Group;

Ποιοι είναι οι 3 κληρονόμοι της Ιkano Group και της ΙΚΕΑ;

Μετά τον θάνατο του Mr IKEA Ίνγκβαρ Κάμπραντ, το 2018 στα 91 του χρόνια, o Tζόνας, ο Πίτερ και ο Ματίας, είναι οι 3 δισεκατομυριούχοι κληρονόμοι του ομίλου Ikano (μια εταιρεία με πιστωτικές κάρτες).

Εκτός όμως από την εταιρεία και τα δισεκατομμύρια, τα παιδιά αυτά κληρονόμησαν και την απέχθεια του πατέρα τους για τη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν δώσει ποτέ τους ούτε μια συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, πράγμα που βάζει αρκετούς σε αμφιβολίες, όπως και ο Στέλαν Μπγιόργκ, συγγραφέας του βιβλίου με θέμα την οικογένεια Κάμπραντ «Ikea Heading for the Future», που είχε δηλώσει πως “παραμένουν τόσο ανώνυμοι που αναρωτιέμαι μερικές φορές εάν υπάρχουν.”

Τα τρία αδέλφια, έχουν ίση ιδιοκτησία του ομίλου, του οποίου η αξία αποτιμάται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Επίσης έχουν εμφανιστεί μεμονωμένα ως δισεκατομμυριούχοι στις διεθνείς λίστες των πλουσίων του κόσμου.

Ποια είναι η Ikano Group;

Η Ikano Group είναι μια εταιρεία με πιστωτικές κάρτες που ιδρύθηκε το 1988 και αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι του ομίλου Ikea. Συνολικά ελέγχει τέσσερα καταστήματα στη Νοτιοανατολική Ασία, και πιο συγκεκριμένα στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

Η εταιρεία έχει 2,2 δισ. δολάρια σε ακίνητα, 9,1 δισ. δολάρια σε συναλλαγές και 401 εκατ. ευρώ έσοδα το χρόνο.

Η Ikea, η μεγαλύτερη στον κόσμο αλυσίδα λιανικής πώλησης, είναι φυσικά ο μεγαλύτερος πελάτης των επιχειρήσεων πιστωτικών καρτών Ikano, η οποία έχει περισσότερους από 15 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς.

Εκτός από την Ikano, η δομή του ομίλου της Ikea αποτελείται από την Ingka Holding BV, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των καταστημάτων Ikea , και την Inter Ikea Group, η οποία ελέγχει το σήμα και τα δικαιώματα franchising.

Κάθε αδελφός αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι στις τρεις εταιρείες που αποτελούν τον όμιλο Ikea, αφού έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους και της σταδιοδρομίας τους εκεί.

Η αποχώρησή του Mr IKEA από την διοίκηση της εταιρείας

Ο Ινγκβαρ Κάμπραντ άφησε το διοικητικό συμβούλιο της Inter IKEA Holding SA όταν ήταν 87 χρονών! Αφού παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος της εταιρείας ανέλαβε ο νεώτερος γιος του Ματίας Κάμπραντ. Ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ αποσυρόμενος από την εταιρεία δήλωσε:

“Θεωρώ ότι είναι μια καλή στιγμή για μένα να φύγω από το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Inter IKEA. Ο Ματίας και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, που έχουν επίσης ηγετικούς ρόλους στο ΙΚΕΑ, εργάζονται για το γενικό όραμα και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας. “

Ποιος είναι ο Ματίας Κάμπραντ;

Ο Ματίας, ο νεότερος αδελφός, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Inter Ikea Holding, του ομίλου Ikano και ιδιοκτήτης των περιουσιακών στοιχείων πνευματικής ιδιοκτησίας δηλαδή ο απόλυτος ιδιοκτήτης της Ikea. Είναι 51 χρονών, είναι χωρισμένος, έχει 2 παιδιά και ζεί μόνομα στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Ποιος είναι ο Τζόνας Κάμπραντ;

Ο Τζόνας, το μεσαίο παιδί, σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό και έπιπλα στην Ελβετία και εφάρμοσε τις δεξιότητές του στη θυγατρική εταιρεία Habitat που διευθύνεται από την Ikea. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ikea Stichting INGKA και του Ομίλου Ikano με έδρα την Ολλανδία. Είναι 55 χρονών, παντρεμένος, έχει 2 παιδιά και ζεί και εκέινος μόνομα στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Ποιο είναι ο Πίτερ Κάμπραντ;

Ο Πίτερ, ο μεγαλύτερος αδερφός, έτρεξε τις βελγικές επιχειρήσεις της Ikea για 12 χρόνια. Προεδρεύει τώρα του Ομίλου Ikano. Και στις αρχές της καριέρας του, ο Πίτερ εργάστηκε τρία χρόνια σε έναν διαφορετικό σουηδικό γίγαντα λιανικής, εταιρεία γρήγορης μόδας τα H&M. Είναι 56, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και ζεί μόνιμα στο Τερβίρεν του Βελγίου.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ίνγκβαρ Κάμπραντ ιδρυτής των ΙΚΕΑ: O μεγιστάνας των επίπλων με το σκοτεινό παρελθόν που ψώνιζε από τα πανέρια

Πέθανε στα 91 του ο ιδρυτής της IKEA, Ίνγκβαρ Κάμπραντ

Σχετικά άρθρα